Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Коалиция МОРЕ влиза в местната власт на Несебър



28 Август 2007, Вторник


Автор: Иван Трифонов
Източник: вестник Фактор

Няма да издигаме кандидат за кмет, защото истинските проблеми на хората се решават в Общинския съвет, заявиха инициаторите братя Диневи

Коалиция от партии и обществени организации огласи намеренията си да участва на местния вот в община Несебър вчера. Местно Обединение за Разцвет и Единство /МОРЕ/  ще се яви на изборите  със собствена листа от общински съветници и кметове на населени места. Коалицията е съставена от Инициативен комитет за развитие на община Несебър, НДСВ и Зелената партия.
Сред членовете на ИК на МОРЕ са известните строителни предприемачи братята Динко и Йордан Диневи, ректорът на Бургаски свободен университет проф. Петко Чобанов, общественици, интелектуалци, хотелиери, моряци, жители от общината.
"Искаме да подредим общината, в която живеем. Ние можем това - успели хора сме, съумяли сме да се реализираме без да навредим никому в строго спазване на закона и реда", заяви предприемачът Динко Динев пред журналисти.
"Ние имаме престижни професии,  държим на имената си и не търсим печалби в политиката", допълни ректорът на БСУ проф. Петко Чобанов.
Коалиция МОРЕ няма да издига кандидат-кмет на общината. Неин приоритет ще бъде работата на общинският съвет, защото той разпределя бюджета за развитието на селищата. Вътрешността на общината е изостанала на светлинни години от центъра. Там не се влагат никакви средства - нито в инфраструктурата, нито в социалния живот на хората. Този дисбаланс между център и периферия се отразява зле на цялата община и тормози нейното население. Целта на МОРЕ е да премахне тази неравнопоставеност, заявиха членовете на инициативния комитет. 
Защо иде МОРЕ
Създаваме това обединение, защото искаме да направим нещо повече за нашата община, която е едно от най-красивите места на България и най-предпочитаните дестинации в страната за гости от цял свят.
Огромният туристически интерес обаче изисква умело управление на региона от общинската и държавната власт. Ние, като местни хора, смятаме, че  общината може да се управлява по-добре.
Всички виждате уродливото презастрояване, разбитите улици и прахоляка, задръстванията по пътищата, които отблъскват туристите, идващи от държави с висок жизнен стандарт.
Проблемът не е само в това -  достатъчно е да се отбиете само няколко километра встрани от Несебър по пътя за селата, за да се натъкнете на ужасяващи проблеми: разбити пътища, липса на канализация и питейна вода, лошо енергоснабдяване, разхвърляни боклуци, липса на елементарно медицинско и социално обслужване. 
Вътрешността на общината е изостанала на светлинни години от центъра. Там не се влагат никакви средства - нито в инфраструктурата, нито в социалния живот на хората. Този дисбаланс между център и периферия се отразява зле на цялата община и тормози нейното население. Не е нормално главата да е хубава и здрава, а тялото -  грозно и болно.
Нашата цел е да направим общинския съвет и кметската администрация на Несебър еднакво грижливи  към всички населени места и жители на общината. Ние смятаме, че всички хора и селища в нея трябва да получават еднакво внимание от общинската и държавната власт.

Смисълът на  МОРЕ
От намеренията ни произтича и името на нашата коалиция -  МОРЕ. Защото ние предлагаме община Несебър да бъде управлявана от Местно обединение, причината - местните хора познават собствените си проблеми и могат да ги разрешат.
Ние се борим за икономически и духовен Разцвет, който е реално постижим при даденостите на общината.
Ние искаме Единство, защото само ако сме единни, можем да преодолеем  диспропорциите в социално-икономическото развитие на общината и постепенно да изравним периферията с центъра.
Всичко това обяснява и нашето верою: Силата е в единството!
Крайна цел: да опазим имената си чисти
Намеренията на МОРЕ са подкрепени от НДСВ и Зелената партия. Още няколко национални, в това число и парламентарни формации поискаха да участват в коалицията. Грижливо ще обсъдим техните предложения и ще ги уведомим. Ние сме изключително внимателни към всякакъв вид подкрепа - желаем да опазим имената си чисти. Защото имаме престижни професии, проспериращ бизнес, държим на  честта и достойнството си в общестото и не търсим печалби в политиката. Местната власт ни трябва за да подредим общината, в която живеем. Ние можем това - успели хора сме, съумяли сме да се реализираме като личности без да навредим никому в строго спазване на закона и реда!
Едно условие:
няма да сочим общински кмет на първи тур
Кандидат-общинските съветници в листата олицетворяват нашите намерения.  От 1 до 21 място в нея участват личности от селищата на общината.
Всички са известни и успели и с добро име в района. Те ще бъдат нашите сетива, с които ще следим живота в общината и ще се опитваме да решаваме бързо проблемите на хората. Имаме и  кандидат-кметове на всички населени места без Несебър -  поканихме най-качествените хора по места.
Няма да посочим общински кмет на първия тур. Това наше решение е обусловено от програмата ни за управление на община Несебър. Наш приоритет е работата на общинския съвет. Защото общинският съвет разпределя бюджета и се грижи за населените места в общината. Както вече споменахме, нашата цел е да започнем да изравняваме стандарта на живот на територията на цялата община.
За постигането на тази цел е важен Общинския съвет, защото той разпределя бюджетните средства, той се грижи за инфраструктурата, за социалния и културния живот в общината.
МОРЕ  възнамерява да работи така, че  Несебър,  Свети Влас,  Обзор,  Равда,  Кошарица,  Оризаре,  Тънково, Гюлъовца, Баня, Раковсково, Приселци, Паницово, Козница, Емине  - всички селища да имат хубави пътища, канализация, нормални комуникации, по-добри медицински и социални грижи.
Ще се борим всички в общината да получат  равни възможности за развитие. Ще бъдем доволни, ако след  нашето участие в Общинския съвет се създадат условия всички селища в общината да развиват печеливш туризъм.



Прочетено: 2327 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Конкурс прическа Бургас 2009 камини Машините на Леонардо singing in the rain :))) Старото пристанище МАРИНА КЕИП улична картина Журналистка лека вечер Египет Строеж с кран Списание Влъхвите
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development