Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Сам “Гергьовден" събира подписи за нефтопровода



Ключови думи:
07 Септември 2007, Петък


Източник: вестник Фактор

Подписката тръгна на ул. “Александровска", за нея дойде депутатът Любен Дилов - син, шефът на Инициативния й комитет Ефтим Цинцарски /вторият вдясно/ и лидерът на “Гергьовден" в Бургас - неговият син юристът Стефан Цинцарски

От Борислава Георгиева
Снимка: Митко Димитров
Движение “Гергьовден" стартира подписка за провеждане на референдум дали да се изгради петролопровода Бургас - Александруполис. Целта е да  се съберат  90 хиляди подписа, които да гарантират народното допитване в Бургас, без да се налага за това да има решение на общинския съвет.  Гергьовденци настояват бургазлии сами да се произнесат трябва ли Община Бургас да участва в реализирането на проекта или не.
Подписката има 12 пункта на различни точки в града.  Основният е  на ул. “Александровска" до пресечката с ул. "Г. Кирков".
“Всеки може да има различни предпочитания, решението трябва да е на бургазлии като цяло. Демокрацията не е отговор на въпроса накъде вървим, а как вървим, как взимаме решения. В случая, и в едната, и в другата позиция има добри страни, въпросът е кой ще реши. Досега по темата  “Бургас - Александруполис" решения взимаха други хора. Смятаме, че гражданите трябва да имат основната дума чрез допитване, чрез референдум. Опитахме да го направим през Общинския съвет, но на второто гласуване хората, на които разчитахме да ни подкрепят, ни предадоха. Ако тази подписка събере нужната подкрепа и е подплътена с всички правни аргументи, ще гарантира провеждането на референдум, т.е. който и да е кмет, какъвто и да е съставът на следващия общински съвет, той ще е принуден да го проведе", каза депутатът Любен Дилов - син.
Според Ефтим Цинцарски, който вероятно ще води листата с кандидати за общински съветници на “Гергьовден", в деня понеделник, когато стартира подписката, е поставено началото за създаване на гражданското общество в Бургас.
“Ние вече сме граждани на ЕС и като такива искаме да се впишем в истроията на своя град. Община Бургас трябва да е важен субект при изграждането на петролопровода", каза Цинцарски.


Прочетено: 2128 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Конкурс прическа Бургас 2009 Черноморец Бургас успях! “Бакти+“ Препарат за септични ями жълто и сиво 2 на границата с брега Конкурс прическа Бургас 2009 Декабрь 2017 года Инкубатори за люпене на яйца МАШИНА ЗА ШЛАЙФАНЕ НА СТЕНИ И ТАВАНИ 1099 ЛВ.ТИП ЖИРАФ+ ПРАХОСМУКАЧКА тошко Цветя
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development