Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Димитър Николов е представата ни за успешен кмет



16 Септември 2007, Неделя


Източник: вестник Фактор

Очаквам бургазлии да подкрепят новите лица в нашата партия, с тъмното минало е приключено, заяви лидерът на СДС - Бургас Костадин Марков

Костадин Марков е 36 годишен. Завършил е висше образование в Софийския университет по строителство, архитектура и геодезия. 
Предприемчивият строителен инженер е собственик на строителна фирма и се занимава с консултантски услуги в сферата на строителството - проектиране, реконструкции и узаконяване. От 2000 година е член на бургаската организация на СДС като през 2003 година е избран за неин зам.председател.  От 2005 година Костадин Марков е общински лидер на СДС-Бургас. Член на НС на СДС. Един от най-активните общински съветници в настоящия местен парламент. Женен е, с едно дете. 

- Г-н Марков, СДС подреди листата си за общински съветници. Какъв беше критерият, по който подбрахте кандидатите в нея?
- Основният критерий беше експертност. Стремяхме се хората, които ще попаднат в листата да бъдат максимално полезни на гражданите на Бургас в работата си в комисиите и в общинския съвет като цяло. Разбира се и думичката лоялност към партията беше често използвана. Начинът, по който подредихме имената за първи път беше максимално демократичен и ясен - всички се затворихме в една зала, гласуваха тайно хората и никой не излезе  докато не преброихме бюлетините. Претендирам, че това е най-демократично подредената листа откакто съществува СДС в Бургас. Доволен съм и от резултата, който се получи.
Водач на листата ще бъда аз, което го приемам като признание за работата ми през последните 4 години като общински съветник. Втори в листата ще бъде познатият от евроизборите кандидат на СДС - адвокат Вълчо Чолаков, който е един безспорно ерудиран юрист и може да бъде много полезен с работата си в общинския съвет. Трети е едно от новите лица в СДС и аз се радвам, че той е в листата - това е инж. Владо Павлов, който работи във ВиК и е един изключителен специалист по инфраструктурните проблеми, а голяма част от тяхното решаване зависи от общинския съвет.
- СДС няма да има собствен кандидат за кмет. Как ще мотивирате вашите членове да гласуват за синята листа?
- Точно за това аз настоявах да имаме собствена, а не някакъв вид коалиционна листа. Една партия, когато дава подкрепата си за човек, който не е от СДС се нуждае от това нейните симпатизанти да пипнат листчето, на което пише СДС, т.е. начинът беше да имаме собствена листа. Убеден съм, че ще мотивираме хората да гласуват, защото с работата си през последните 4 години в общинския съвет точно представителите на СДС показаха, че са единствената сериозна опозиция на Йоан Костадинов. Така че надявам се на тези избори да получим една положителна оценка на робатата си. Очаквам с новите лица хората да разберат, че с тъмното минало, с мрачните личности, с които са свързвали СДС вече е приключено. И аз ще се радвам бургазлии да дадат доверието си на новите лица в СДС.
- За първи път ръководствата на двете най-мощни десни партии - СДС и ДСБ в Бургас успяха да седнат на една маса и да излязат с обща кандидатура за кмет на изборите. Не се ли опасявате обаче, че отделните листи може да объркат десните избиратели, които не са твърдия ви електорат.
- Приехме, че основната задача на десницата в този град е да се смени управлението на града. Ако изхождаме от тази теза - за нас най-важното беше да превъзмогнем политическите си комплекси и да успеем да се обединим около единна кандидатура. Смятаме, че подходящата кандидатура е именно на Димитър Николов, който отговаря напълно на представата ни за успешен кмет на Бургас. Надяваме се избирателите да оценят тази наша толерантност и да ни подкрепят и заради този жест - десницата да излезе обединена за първи път.
- Има ли съставни селища на общината, в които СДС ще има собствени кандидати за кметове?
- В село Рудник това е Ахмед Гънгърлак, който може би ще бъде единственият кандидат с висше образование, ползва се с авторитет в това населено място и има огромни шансове да победи там. Номинираме и кандидат в село Твърдица - Сотир Йовчев. В тези населени места ще има чисти кандидатури на СДС, в някои съставни селища подкрепяме кандидати съвместно с ГЕРБ.
- Очаквате ли подкрепата на ГЕРБ за вашите кандидатури?
- В момента текат преговори.
- По време на предизборната кампания очаквате ли провокации. Срещу Вас вече беше използвано името на бившия член на МСДС Николай Иванов, който обяви, че ви напуска и ще работи за кампанията на Ваклин Стойновски. Има ли трусове в младежката ви организация?
- Младежката структура си е в кондиция и работи много добре. Николай Иванов е просто служител на Ваклин Стойновски на плажа и беше абсолютно логично момчето да бъде използвано в една семпла PR-акция, за да се види г-н Стойновски още един път по вестниците. За последен път коментирам кандидат от неговия калибър, защото не желая да го легитимирам като сериозен политически субект. Затова момче, което може да се похвали основно с тена си - въобще не бих искал да коментирам.
- Очаквате ли да бъде регистриран друг кантдидат за кмет, който да се обяви за десен. Как бихте реагирали, ако в изборите участва и кандидат, който да дублира името на Димитър Николов?
- Ако бъде регистриран кандидат с дублиращо име - ще бъде елементарен и отчаян ход на едни хора, които виждат, че си отиват. Има ли някакво значение дали ще излезе някакъв друг десен кандидат от тук нататък при положение, че СДС и ДСБ са подкрепили Димитър Николов?! За каква друга имагинерна десница говорим?!


Николов предизвика Костадинов на диспут
Кандидатът за кмет Димитър Николов отправи първото публично предизвикателство към своя основен опонент Йоан Костадинов през тази седмица. Той покани настоящия градоначалник на диспут в реален ефир без предварително уточнени въпроси с единствената цел бургазлии да имат шанс директно да чуят идеите на двамата основни кандидати за бъдещото управление на Бургас. “Каня го в удобно за него време, в посочена от него телевизия, в реално време и без предварително зададени теми", призова Николов.
СДС и ДСБ за първи път показаха, че са готови на единни действия на предстоящите местни избори. Николов е кандидатът за кмет, който обедини двете най-мощни демократични партии, след като години наред десният избирател в града бе объркван от разцепления и алтернативни кандидатури, а десните лидери не можеха да намерят сили, за да действат заедно. Този път общинските шефове на двете формации Костадин Марков и Таня Рускова застанаха рамо до рамо и официално заявиха категоричната си подкрепа за Николов.
“Благодаря за тази подкрепа - искрена, почтена, мотивираща ме, даваща сила и смелост. Тя се превърна в един предварителен местен вот", каза Димитър Николов.
СДС и ДСБ застанаха с гласовете на реалните свои активисти и симпатизанти зад неговата кандидатура. Костовистите дадоха подкрепата си, след като на общинско събрание те задълбочено се запознаха с идеите на Николов за управлението на Бургас. Той отговори на десетки техни въпроси и те го подкрепиха категорично. “Този път това са реални гласове. Това е недвусмислена позиция. Уникалното е, че хората имаха възможност сами да се убедят, че могат да му дадат доверието си", каза Таня Рускова. Според Костадин Марков решението на седесарите да застанат зад Николов е дошло естествено, тъй като ръководството е последвало просто желанията на членовете на партията.
Николов заяви, че стремежът му ще бъде по време на кампанията всеки гражданин да разбере полезността от ново управление. Той добави, че вече няма значение какви други, определящи се като десни, кандидати за кмет биха могли да бъдат издигнати, след като ДСБ и СДС застанаха категорично зад него.



Прочетено: 2119 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
централна градска тоалетна  Eroapteka vvz Финансова помощ за бедните Мой хороший знакомый из Бургаса евро 2008 Флора Бургас 2009 Истанбул Мой хороший знакомый из Бургаса Кой си изгуби мидите?
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development