Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Носят Купенов на ръце в съда



Ключови думи:
22 Септември 2007, Събота


Автор: Севдалина Пенева
Източник: вестник Фактор

Лейтенантът на Митьо Очите бил с усложнена дископатия, слуша решението на съда легнал

Сгънат на две и стенещ от болка, лейтенантът от наркогрупировката на Митьо Очите - Новак Купенов, изслуша легнал решението на Бургаски апелативен съд да остане в ареста. Магистратите за втори път му отказаха да го пуснат под парична гаранция, защото прецениха, че той може да се лекува и в условията на затворническата килия.
Купенов е зад решетките от 2 април тази година, заедно с боса си и още 13 от членовете на престъпната поморийска групировка. Срещу бригадата има повдигнато обвинение в разпространение и търговия с дрога, както и за създаване на стройна престъпна структура, занимаваща се с дрога.
Месец след задържането си Купенов започна да се оплаква от остри болки в кръста. Съдебно медицинска експертиза установи, че той страда от тежка форма на дископатия. Лекарите прецениха, че се нуждае и от планова операция, а Бургаски окръжен съд реши преди две седмици тя да бъде извършена в бургаската болница.
По време на цялото заседание в БАС в края на седмицата, продължило близо два часа, Новак лежа на три стола пред магистратите.
Никой не ми дава лекарствата, не мога сам да отида даже до тоалетната, а когато имам нужда от спешна помощ, отказват да пратят линейка. Дежурният отговор е - за теб не може, каза Новак Купенов. Той поиска още да му бъде дадена възможност сам да избере здравното заведение, в което да си направи операция.
Защитата предложи да бъдат разпитани трима затворници, единия от които съкилийника на Новак, за да свидетелстват пред съда, че за задържания не се полагат никакви медицински грижи. Искането обаче беше отхвърлено, тъй като и обвинението, и съдебния състав с председател Емилия Нашева приеха истинността на заболяването. Въпреки отказа да го пуснат на свобода, съдиите направиха компромис, като му дадоха възможност да се подложи на операция в избрана от него болница в София.
В залата присъставаха и родителите на обвиняемия, както и няколко негови приятели. Късата им дистанция с легналия на столовете Купенов и разговорите мужду тях изнервиха съдебните полицаи. На няколко пъти близките бяха предупреждавани да не бъркат заседанието със свиждане, стигна се дори до заплахи, че просът ще продължи при затворени врата.


Прочетено: 2161 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
HAMMER DESIGN – ИЗДЕЛИЯ ОТ КОВАНО ЖЕЛЯЗО МАШИНИ ЗА  БЕЗВЪЗДУШНО БОЯДИСВАНЕ 1690 ЛВ. PROFI  www.serafimov-systems.eu В солнечный день Първа копка попътна хотел приморец Театър за драма. опера и балет, Бургас. Конкурс прическа Бургас 2009 майк Конструкция Мото клуб
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development