Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Евгени Николов: Ще бъда прът в колелото на корупцията



Ключови думи:
03 Октомври 2007, Сряда


Автор: Маргарита Петрова
Източник: вестник Фактор

Ще работя открито и то в обществен интерес, без да облагодетелствам шепа фирми

По време на посещението си в Бургас лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изрази подкрепата си за кметската  кандидатур на Евгени Николов в Царево

През септември миналата година Евгени Николов става координатор на Сдружение ГЕРБ в Царево. През настоящата година той е лидер на общинската структура на вече учредената партия. Издигнат за кандидат за кмет на община Царево от политическа партия ГЕРБ.

- Какво накара млад човек като Вас да влезе в политиката?
- Аз съм далеч от мисълта, че политика трябва да се прави само с възрастни хора. Европейска тенденция е да влизат все повече млади и то не просто в политиката, а в управлението. Слава Богу, такава тенденция има и у нас. Сергей Станишев е едва на 29 години, когато влиза във ВС на БСП, на 35 става председател на партията, а на 39 - министър-председател на България. Още един  ярък пример за това е Милен Велчев, който стана министър на финансите на 35 години. Е, аз съм на 37. Не виждам причина възрастта ми да е пречка да стана кмет на община Царево. А колкото до мотивите ми да вляза в политиката - уморих се да бъда лъгания десен избирател. Реших, че по-добре е да участвам, отколкото да гледам отстрани и да се оплаквам. Избрах ГЕРБ, защото споделям основните политически принципи и управленска програма на партията. Единствено ГЕРБ е надеждна алтернатива на политическото  статукво в момента. Станах лидер на общинската организация, защото ме избраха за това. Вероятно колегите са открили в мен организаторски и лидерски качества. Искам да участвам в развитието на община Царево не само като гласоподавател, а като действащ политик и управник. Уверявам ви, че аз ще бъда прът в колелото на корупцията.
- Защо се кандидатирате за кмет?
- Аз живея в тази община и познавам нейните проблеми. Имам воля да работя открито и то в обществен интерес, без да облагодетелствам шепа фирми, защото една от формите на проявление на корупцията е именно концентрацията на хората, които получават обществени поръчки. Такава е и реалността  в момента в Царево и гражданите не са слепи за това. Общественото мнение ще бъде коректив на моето управление. Готов съм да проведа публично обсъждане  в читалището на града  на проекта за общински бюджет преди още да бъде внесен за приемане в Общинския съвет. С подобни действия не само ще гарантирам прозрачността на управлението си, а ще мотивирам гражданите с все повече разбиране да участват в управлението на общината. Така разбирам аз открито антикорупционно  управление.
- Говорите за борба с корупцията. Как възнамерявате да се справите с нея?
- Мисля, че най-важното за една община е да има прозрачност на процедурите при възлагане на обществените поръчки, общинските замени и продажби. Както казах и преди, доказателство за антикорупционната политика ще бъде фактът, че поръчките ще се печелят от различни фирми, а няма да се облагодетелстват малцина. Първото нещо, което ще направя като кмет е пълна ревизия на досегашните сделки на общината. Ще огранича възможностите за вземане на решения на чиновническо ниво. Възнамерявам и публично да разоблича всеки корумпиран. Колкото по-открито е управлението към гражданите, толкова по-малко са възможностите за задкулисни далавери. Аз съм за такова управление.
- Споменавате администрацията. Какви промени виждате там?
- На първо място ще подобря качеството на услугите. Ще има абсолютно открита към гражданите администрация. Ще създам Харта на клиента с ясно определени стандарти за качеството на административното обслужване. Така че, когато гражданите влезнат в общината да знаят своите права и да ги отстояват. А когато влезе неориентиран възрастен човек,  да не го прехвърлят от гише на гише и да не се държат неуважително към него. Поведение, което  за съжаление често се среща сред административните служители. Моята администрация ще се държи с гражданите като със свои работодатели.
- Какво е Вашето отношение към малцинствата?
- Много обичаме да говорим за малцинствата преди избори. През останалото време никой не се сеща за тях. Не е тайна за абсолютно никой, че в предизборна кампания ромите обилно ги хранят с кебапчета, за по-сигурно получават и по десетина лева, само и само  да гласуват за дадена партия. Вероятно Арнаудов се е отказал от кебапчетата и сега, предизборно, им дава временна работа. Виждам, че група роми сменят плочките на тротоара по главната улица. Това, разбира се, не им решава проблема, защото до следващите избори пак ще гладуват. А представете си как изхранва многодетното си семейство един гладен, безработен ром. Аз смятам, че интеграцията на ромите се заключава в едно единствено просто нещо: трябва да им се намери работа. Това не е въпрос на голо обещание, а на реална необходимост за цялото общество. Ако работят, няма да се занимават с глупости, ще бъдат сити и облечени и ще бъдат част от обществото. Това наричам интеграция.
- За какво ще работите като кмет на Царево?
- Ще работя за честно и открито управление спрямо гражданите.  Не бих допуснал липса на информация за дейността на общината. Ще работя за справяне с корупцията и ще огранича възможността за всякакви корупционни практики. Според мен излишно е да използвам стари клишета, като ще ви асфалтирам улиците, градът ще блести от чистота и ще има осветление навсякъде. Това, според мен, са задължения на всеки кмет, независимо от партията или общината. По-важно е прозрачното управление, защото именно така ще се справим с корупцията. А като се справим с нея, ще си повишим и приходите.  Разбира се, че ще се възползвам и от европейските фондове. Запознат съм отблизо с многообразието на проектите и възможностите, които ни дават. И не на последно място искам да кажа, че всичко хубаво, което е направено до момента, аз не възнамерявам да руша и градя наново, а да го продължа и доразвивам. Не искам да ме запомнят като рушител на старото, а като строител на новото.
- Как виждате бъдещето на община Царево?
 - На всички е ясно, че основният поминък на хората в общината са морето и туризмът. Не мисля, че безкрайното строителство ще ни направи по-конкурентоспособни в тази сфера. Царево и Ахтопол  са градове, а не курортни селища. За да бъдат желани туристически дестинации, те трябва да запазят южния си градски облик, като повишават качеството на услугите, защото така ще постигнем високи цени и ще съхраним атмосферата на нашия край. Всички виждаме какво се случва в Слънчев бряг. Там има толкова много хотели, че е невъзможно да се намерят толкова туристи, които да ги посещават. А това лято,  в борбата  за оцеляване, им се наложи да свалят цените главоломно. Не съм против строителството, а съм  за обмислено и разумно застрояване. Но най-вече съм против обезличаването на района и поевтиняването на услугите. А парк Странджа, на чийто статут категорично държа, ни дава безценната възможност да развиваме селски туризъм. Това е бизнес, който някои частници отдавна започнаха. Аз мисля, че общината трябва да ги подкрепя, мотивира и да им помага. Инвестициите там са предпоставка за развитие на инфраструктурата, ангажираност на населението и запазване на облика на парка. А колкото до границите му, те тепърва трябва да се коригират и уточняват и аз смятам, че отнетите земи на хората там трябва да се върнат.
- Вашето лично послание към избирателите:
- Време е да пуснем Европа и в Царево.



Прочетено: 2256 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Велодорожка Конкурс прическа Бургас 2009 МАКЕТ НА ГАЛЕОНА GOLDEN HIND Учебници CALLAN метод Pepi Конкурс прическа Бургас 2009 Spirit of Burgas Мото клуб полети и пристани 02 Ремонтира носачи BMW Конкурс прическа Бургас 2009 над Ахелой
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development