Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Програма за развитие на Общината в периода 2007-2011 год.



Ключови думи:
03 Октомври 2007, Сряда


Източник: вестник Фактор

ЦАРЕВО - АДМИНИСТРАТИВЕН, СТОПАНСКИ И КУЛТУРЕН ЦЕНТЪР

УВАЖАЕМИ ИЗБИРАТЕЛИ,

Есен е. Време за избори. Пред Вас са застанали много желаещи да поемат административната власт в нашия красив край. Всички те Ви убеждават, че не трябва да вярвате на очите си и да не забелязвате направеното в Общината през последните четири години. Да забравите факта, че сега всички ние в Царево, Ахтопол, Лозенец и другите селища живеем по-добре в една по-красива и подредена община. Те говорят и обвиняват, обещават, но чувате ли да имат своя идея и програма за действията си като бъдещи кметове. Знаят ли какво и как трябва да се направи. Отговорът е Ваш и съм убеден, че ще го дадете на датата на изборите.
Вие ме познавате. С Вас сме се виждали в добри и тежки дни, били сме заедно и разделени, помагали сме си и сме спорили, но винаги ни е обединявало едно - обичта и отговорността пред семейството, приятелите и съгражданите. Затова сега, по време на изборите, се чувствам длъжен да Ви представя накратко моите идеи и планове за развитието на общината през бъдещите четири години. Искам да чуя и Вашето мнение, Вашите препоръки и заедно след изборите да превърнем Царево и всички селища в най-красивото и примамливо място по българското Черноморие. Убеден съм, че ще успеем.
Ваш Петко Арнаудов

В момента Царево е най-големият по постоянно регистрирано население град на юг от Бургас. Градът с най-голяма работеща пречиствателна станция по Южното Черноморие и собствено сметопочистване. Общината е сред шестте най бързо развиващи се територии в България и по мнение на специалисти най-переспективната за инвестиции в туризма и недвижимите имоти. Ние сме единствената Община с две собствени пристанища. Това е добра основа, върху което можем да добавим следното:
1. Завършване на реконструкцията на градския стадион в Царево с 1500 седящи места под козирка, осветление, нова писта, тревна настилка и съблекални
2. Завършване на реконструкцията и въвеждане в експлоатация като търговски център от типа "мини мол" на сградата на бившата недостроена автогара на входа на Царево.
3. Цялостно благоустрояване на района между кв. Василико и градския център, включително оформяне на нова плажна ивица и осветление на крайбрежната алея.
4. Цялостно благоустрояване - осветление, улици и тротоари на района на бившия къмпинг "Нестинарка" и зона "Север" и превръщането им две нови зони за туризъм.
5. Завършване на изграждането на канализационната система на зона "Север" и района на ромския квартал.
6. Прехвърляне от Министерство на отбраната на Общината на всички бивши казарми и други военни имоти в чертите на населените места и предоставянето им за обезщетение на бивши собственици и за задоволяване на жилищни нужди на граждани.
7. Цялостна реконструкция на общинския път Царево-Лозенец, включително и изграждане на велосипедна алея.
8. Довършване на изграждането на главния път Ахтопол-Царево със средства от републиканския бюджет.
9. Изграждане и въвеждане в експлоатация на пречиствателна станция в Ахотопол и пречиствателни модули във Варвара и Синеморец.
10. Въвеждане на лятна организация на движението в Лозенец, включително улици с еднопосочно движение и отреждане на нови места за паркиране.
11. Въвеждане на видеонаблюдение на входа на училищата и детските градини и постоянна физическа охрана.
12. Премахване на таксите за ползване на детските градини / безплатни детски заведения /
13. Намаляне на таксата за битови отпадъци и запазване на размера на курортната такса.
14. Въвеждане на общински стипендии за студенти от общината и стипендии за отлични ученици от гимназиалните курсове.
15. Поетапно въвеждане на безплатен общински междуселищен транспорт за пенсионери, хора с двигателни увреждания и социално слаби граждани.
16. Общински музей в Царево с филиали в Ахтопол и Българи.
17. Изграждане на нови сгради на кметства в Кости и Синеморец.
18. Благоустрояване на центъра и входната улица на Синеморец. Завършване на лятната естрада.
19. Проектиране и започване на изграждане на първия голф-център в Общината в района на с.Фазаново чрез публично-частно партньорство.
20. Подобряване на медицинското обслужване в общината чрез разширяване на общинската болница и снабдяването й със закупена от общината нова апаратура.
21. След провеждане на преговори с МРРБ и промяна в законодателството прехвърлянето на общината за стопанисване на централния плаж в Царево и Ахтопол. Оказване на цялостен натиск върху концесионерите за подобряване състояните на тези два плажа и осигуряване на свободен и безплатен достъп.
22. Продължаване на програмата по асфалтиране и изграждане на тротоари по общинските улици във всички населени места.
23. Осветяване и изграждане на тротоар по пътя Лозенец-Велика.
24. Подмяна на водоснабдителната мрежа, включително изграждане на водоем на Велика и изграждането на новия квартал на селото към разклона за Фазаново.
25. Започване и приключване на ремонта на бившето общежитие на "Пасат" в Царево и откриването в него на училище за подготовка на кадри за хотелиерство и ресторантьорство.
26. Цялостна реконструкция на централния площад на Царево и изграждане на нова административна сграда на общинска администрация, нова сграда на Общинския съвет, нова сграда на Районен съд и прокуратура.
27. Изграждане на нова автогара и поща в Синеморец
28. Ремонт на църквните храмове-паметници на културата и благоустрояване на околните пространства в с. Бродилово и Кости.
29. Основна реконструкция и разширяване на пътя Бродилово-Царево.
30. Реконструкция на сградата на старото кметство в Ахтопол и настаняване в нея на нова здравна служба и филиал на общинската болница.
И накрая, но не на последно място, а може би и най-важни са действията ни по обществено обсъждане и приемане на проекта за нов Общ устройствен план на Община Царево и изграждането на общинско яхтено-пътническо-рибарско пристанище в Царево и яхтено-рибарско пристанище в Ахтопол.
Това са моите ангажименти пред Вас. С общи усилия бихме постигнали и много повече. Убеден съм и разчитам на Вашата подкрепа.

ПЕТКО АРНАУДОВ



Прочетено: 2655 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
1
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Az sym ot Burgas майк пазач Йордановден 2011, Бургас - от Тина закачалки 2 pepi Курсове по Регресивна Терапия в Институт за Регресивна и Реинкарнационна Терапия – Уъркшопове – Индивидуални сесии по регресия централна градска тоалетна Конкурс прическа Бургас 2009 европейка лека вечер университет
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development