Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Няма да плащаме за гласове



Ключови думи:
03 Октомври 2007, Сряда


Автор: Силвия Шатърова
Източник: вестник Фактор

След като се регистрира за участие в изборите на 28 октомври Движение "Нашият град" входира вече и документите си в Общинската избирателна комисия, с които ще се състезава с листа за общински съветници

Златин Александров-водач на листата за общински съветници на Движение "Нашият град":

- Г-н Александров, знаем, че Движение "Нашият град" започна от Варна, какво ще предложите тук в Бургас?
-Движение "Нашият град" е създадено първо като регионална партия, а после се превърна в  партия на регионите. Вече е ясно, че в 21 града в страната  ще участваме в местните избори. Ако се представим добре, имаме идея и сили и за  парламентарните избори.
- Кои са хората, които влизат във вашата листа за общински съветници?
- Мога да кажа, че в листата на  "Нашият град"  за общински съветници има кандидати от всички слоеве на обществото.  В нея са имената на управители на фирми, директор на банка, дори най-обикновени хора и такива от малцинствата.
- Вие сте водач на листата, но сте малко популярна личност в града?
- Аз съм Златин Александров, на 38 години,  възпитаник на Спортното училище и на Техникума по обществено хранене, живея в Бургас. Занимавам се с превоз и доставка на инертни материали. Вярно е, че нямаме много публични хора, но сме заложили на личности  от строителния бранш, както и  Централна кооперативна банка и Застрахователно дружество "Армеец".  Те не са популярни, но пък са доказани професионалисти в своята сфера. Ние ще бъдем по-нестанадратни в цялата политическа схема на града.
- Движението е поредната  бизнесформация, която се бори за място в местния парламент, коя е причината да влизате в политиката?
- Бизнесът никога не е странял от политиката, винаги е бил тясно свързан с нея. Много хора казват, че са бизнес-партия, но ние сме едни от най-големите данъкоплатци в региона. Сборът от фирми, които представяме, ни прави достатъчно влиятелен фактор в града.  Участваме във всяко едно строителство в  Бургас  и нещо сме допринесли за него.
- Кое е онова, което ви отличава от останалите кандидати за местния парламент?
- Ние имаме пълна автономност да взимаме решения, не се подчиняваме  на централа в София и никой не ни спуска решения.
- Кажете някои от имената във вашата листа?
- Костадин  Костадинов, Стоян Матеев е втори,  Стефан Димитров е трети.
- Каква кампания ще водите?
- Ние сме нестандартни не само защото нямаме известни хора в нашите листи, но и защото не плащаме за гласове, няма да играем по тази схема, въпреки че имаме възможност. Ще осъществим кратки благотворителни прояви, като ще направим дарение за един социален дом в село Бата, нищо, че той е далеч от нашата община и там нямаме нито един гласоподавател. Винаги сме го подкрепяли, тук ще помогнем на една детска градина. Награждаваме спортисти в Спортното училище, макар че те не са гласоподаватели, нямат 18 години. Помагаме им с парични премии, защото към спорта сега  няма дори  държавна политика. По време на кампанията  няма да парадираме с показност. Като цяло кампанията ни ще премине под мотото: "Да изградим и подредим заедно Нашия град, да подържаме общия ни дом с грижата на добър стопанин".
- Кого подкрепяте за кмет?
- Димитър Николов, това е нашия кандидат, който мислим, че отговаря на нашите  представи за бъдещ кмет на града. Нямам нищо против г-н Йоан Костадинов, но четвърти мандат е прекалено много. Това ми звучи като династията на Цезарите. Надявам се малко да се доближим до Варна, там има един твърде силен Общински съвет, който влияе върху кмета. Може би това е рецептата.
- Кое е онова, което Ви дразни в управлението на града?
- Това, че Бургас живее в 90-те години. Това, че сега се откриват паметници, след като на всички е ясно, че е предизборен трик, който да докара гласоподаватели. Категорични сме, че трябва да има промяна, тя движи хората напред. Необходима е нова транспортна схема на града, която да включва подземни и надземни паркинги, реализиране на проект за надлез на кръстовището за Созопол. В тази връзка е необходимо да бъдат привлечени експерти и специалисти, които да проектират и реализират тези проекти. Задължително трябва да има гаранция за качеството на изпълнение.
-    А няма ли да се изкушите и да се включите в общинските игри?
- Ние сме достатъчно богати и няма да влизаме във властта, за да ставаме още по-богати.



Прочетено: 2121 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
мебели,кухни,вградени гардероби,спални,легла,секции,антрета,детски стаи,мебели за хола,офис мебел по поръчка Великолепието на Париж от Бутик Кокили за Строители!!! Подводен свят водопадите край с .Стоилово.JPG Машините на Леонардо Арина Селка къща АРКУТИНО Паметник на незнайния войн
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development