Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Ставам гарант за кандидатите на МОРЕ в Несебър



Ключови думи:
06 Октомври 2007, Събота


Автор: Грънчарова подкрепи предизборната кампания на МОРЕ и заради личностите Динко и Йордан Диневи, които са инициатори за създаване на местното гражданско сдружение
Източник: вестник Фактор

Тяхната дума тежи, досега само са съграждали и могат да направят много за повече хора, заяви министърът по европейските въпроси Гергана Грънчарова пред "Фактор"

Грънчарова подкрепи предизборната кампания на МОРЕ и заради личностите Динко и Йордан Диневи, които са инициатори за създаване на местното гражданско сдружение

x- Госпожо Грънчарова, в петък Вие отделихте целия си ден за обиколка в селата на Несебърска община, включихте се в откриването на кампанията на Коалиция МОРЕ в Свети Влас. Защо се явявате като гарант на техните кандидати за местна власт?
- Защото лично като гражданин на мен ми се ще да подкрепя всички онези проекти, които носят дългосрочно добри резултати за собствените ни градове и общини. Не може да не си даваме сметка, че следващите четири години ще се случи много сериозна промяна в България. Обичам да давам следния пример - в ООН държавите се разделят по принципа - на развити и на изоставащи страни, на такива от Третия свят. На мен ми се ще в България да има все по-малко развиващи се общини през следващите 5 или 10 години.  Това до голяма степен ще зависи от конкретните хора, които решават да поемат отговорност за съответния град или община. Смятам, че е много важно по-убедено и с много повече хъс да подготвяме екипите, които могат да се грижат за нашите общини.  Да подготвяме онези групи хора, които професионално могат да подават отлични проекти, да кандидатстват със самочувствие и да получават средства за това. Защото в следващите 7 години 11 милиарда лева ще е сумата, която ще дойде в България. Тябва да сме подготвени да я усвоим.
-Само в община Несебър ли давате своята лична подкрепа за местно сдружение?
-Днес е първият ден от кампанията за местните избори. И след като разгледам програмите на други  кандидати за кметове и общински съветници, ще преценя кого от тях мога да подкрепя. Със сигурност ще се опитам да помогна и на моята политическа сила, която в определени населени места издига силни личности.
- Да разбираме ли, че се явявате и като гарант за бъдещата успешна работа на Коалиция МОРЕ в местния парламент на Несебър? Не се ли опасявате, че поемате и политическа отговорност за техните народни избраници?
- Давам си сметка, че за да застане човек зад една инициатива, поема и отговорност, с голямо внимание ще следя начина, по който представителите на това сдружение работят в местната власт. Това са хора, чиято дума тежи, ако те са успели да реализират един гигантски проект в собственото си населено място нямам никакво съмнение, че могат да го разширят и по отношение на повече хора. Все повече трябва да се учим да подкрепяме хората, които правят много за повече хора. Такъв е случаят с коалиция МОРЕ. И бих подкрепяла всяко едно сдружение, което работи за своята община -  при това конкретно - където има налични пари, как могат да се вземат!   



Прочетено: 2021 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Инкубатори за люпене на яйца Кукерландия 2011, Ямбол Аз Старото пристанище ремонт носачи Конкурс прическа Бургас 2009 Над Община Бургас пепи Слънчев бряг не е само строителен обект лека вечер
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development