Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Новото време гони крадците от Общината



Ключови думи:
19 Октомври 2007, Петък


Източник: вестник Фактор

Като влезем в Общинския съвет, вече няма да има “заменки кон за кокошка", казва водачът на нововремската листа Стоян Маджалов

Стоян Маджаров е роден на 14 юни 1975 г. в Бургас. Завършил е Техникума по строителство и архитектура “Кольо Фичето" в Бургас. През 2001 г. се дипломира като магистър по индустриален мениджмънт. От 1996 г. работи в бургаската фирма за проектиране и строителство Мидия АД. Под неговото ръковоство, само за последните 5 години, фирмата се развива като водеща в областта на строителството, не само в региона, но и в цялата страна. Годишният обем на реализирани проекти е около 300 000 кв. РЗП.
Собственик и управител е на транспортната фирма Мидия Транс, на фирмата за недвижими имоти Сторм инвест, на фирмата за валутни и банкови операции Евро груп.
Стоян Маджаров е работодател на над 2000 души от Бургаския регион.  
Дарител е в благотворителни кампании за набиране на средства за болниците в Бургас и Поморие, за полицията и противопожарните служби на Бургас и Слънчев бряг.
Владее английски и руски език. Женен, с едно дете.
Водач на листата на Новото време за общински съветници в Бургас
.

- Г-н Маджаров, имате успешен бизнес, защо искате да ставате общински съветник?
- Защото Бургас трябва да стане нормален град. Защото всички хора в общината искат да имат модерно, компетентно и ефективно представителство в местната власт. Защото вярвам, че общината дължи на гражданите си управление, което зачита техните права и интереси. Това, че имам успешен бизнес, е доказателство, че знам как се управлява ефективно. Знам как се събира екип, как се работи с хора, как се успява, ако си образован, мислещ и трудолюбив. Бургазлии са такива и трябва Общинските съветници и кметът да са на нивото на техните изисквания. Никоя местна управа няма нужда от съветници, които да са послушници на някоя партия и да стоят там само заради заплатата. Трябват работещи хора, които са показали, че могат да изграждат.
- Защо се кандидатирахте от лисата на Новото време, а не регистрирахте своя, например листа на бизнеса?
- В листата на Новото време ние сме екип от професионалисти, от хора с достойни лични и трудови биографии. Всеки от нас е заслужил мястото си в листата с това, което е направил в живота си, а не защото партията го е посочила. Новото време е такава партия - свободна територия за развитие на младите и мислещи хора.
Не ми трябва да правя бизнеспартия, тези формирования са временни, обслужват нечии лични интереси и нямат нищо общо с истинското право на избор, каквото има всеки българин. Вече има примери за това, че такива формации смятат, че с пари могат да купят гласовете на хората. А с това да си купят и общинския съвет. Ние, от Новото време, не предлагаме пари. Ние излизаме пред бургазлии с това, което сме постигнали.
Друго, ако не, - от опита ми в строителството, откъдето знам всички цени и разценки. Новото време ще влезе в бургаския общински съвет и тогава няма повече да става така - да се одобряват проекти и инвестиции на завишени цени, с цел да се раздават и получават комисиони. Като станем общински съветници, повече няма да може, ако едно нещо струва 500 лева, а да се отчита за 1000 и това да се приема за нормално. Спираме заменките “кон за кокошка", които източиха общината. Ще изгоним всички крадци оттам, иначе Бургас ще продължи да бъде ограбван. 
- Какво Ви казаха близките хора, когато обявихте намерението си да станете общински съветник?
- Така са ме учили в семейството, така съм израсъл - че човек трябва да постига всичко по честния начин, с работа и учене. Да носи отговорност за действията си и да помага на другите. Моето семейство, колегите ми - всички са обществено ангажирани хора. На нас ни пука какво се случва в Бургас, как се управлява общината, какви възможности дава тя на бургазлии да са спокойни, да се образоват, да работят и да отглеждат децата си. Близките ми ме подкрепят, защото знаят, че на мен може да се разчита, че не бих се хванал с нещо, в което няма да дам всичко от себе си, за да успеем заедно.
- Кои са кандидатите, които стоят зад Вас в листата? Защо избраха Вас за техен водач?
- Да съм водач на листата на Новото време е изключителна отговорност. Всички в нашата листа са успели и активни млади хора, ние сме екип, който може да организира по модерен и справедлив начин работата на общината. Новото време има какво да предложи на бургаската политика. Споделяме ценностите за откритост и прозрачност в работата на Общинския съвет. За нас е изключително важно хората, които са избрани за общински съветници, да бъдат отговорни и да знаят, че техните действия днес определят бъдещето на града, общината и на хората, които живеят тук. За всички е важно да осъзнаем, че и гласуването, и участието в изборите, и работата в местната власт са отговорност пред общото бъдеще на всички, това не е избор за един ден. За всеки нормален човек, след като си нахрани детето, е важно да помисли за кого гласува и дали ще има след това храна за всички деца. Нашите кандидати са подготвени хора, хора с биографии и професионален опит, хора, които са опоненти на мързела, разсипията и на безхаберниците.
Кандидатите на Новото време са добре познати в Бургас, тук работят, тук живеят и имат своите идеи за развитието на града, кварталите и общината.
- Какво ще предложите първо, ако станете общински съветник?
- Първото, което ще направя, е да предложа новият общинският съвет на Бургас да създаде фонд, който да финансира образованието за талантливи деца. В този фонд общината да се задължи да заделя 20% от собствените си приходи. Това е инвестиция в бъдещето на Бургас. От този фонд могат да се отпускат стипендии за висше образование, както и за квалификация на зрелостниците в отраслите в района, които имат нужда от кадри. За да има пълна прозрачност на инвестицията, каквато сега в общината няма, предлагам фондът да се управлява от граждански съвет от поне 50 души, които да са съответно избрани от общинския съвет, от кмета и от граждански и обществени организации. Публичен и на състезателен принцип ще бъде и изборът на децата, които ще получават стипендии от обществения фонд.
Второто, което ще предложа, е всички общински съветници от всички партии и листи да декларират пред обществото дали не са принадлежали към репресивния комунистически апарат на Държавна сигурност. Да декларират и имущественото си състояние и произхода на средствата за кампанията. За да е ясно кой как влиза в местната власт и как ще излезе от нея. Какво е донесъл със себе си и какво ще отнесе. Всеки съветник дължи този отчет на избирателите си.
- Новото време подкрепя решително учителската стачка, колко струва българското образование според Вас?
- Образованието е на път да бъде похарчено, заради мързела и глупостта на управляващите. Образованието и бъдещето на нацията, бъдещето на децата на България и то не може да има цена. То съдържа и националната сигурност на страната, защото от качеството на хората, зависи и посоката и развитието на държавата. Новото време в Бургас напълно се солидаризира с исканията на българските учители и предприема мощна политическа атака срещу опитите да бъдат смачкани хората, на които България разчита да възпита децата ни. Ние се опитваме да спрем всички опити на правителството да унижават преподавателите, да рекетират родителите, да тъпчат самочувствието на децата и да ги лишават от бъдеще. Ние призовахме БСП, НДСВ, ДПС и техните кандидати за кметове и общински съветници да кажат какво бъдеще ще имат децата на България, или да се оттеглят от участие в изборите.



Прочетено: 3635 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
димитров ден Флора Бургас 2009 Созопол. морето pepi pepi съботно кафе созопол Община Бургас pepi Пожарната в Бургас Пази се
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development