Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Първи оставки в общината



Ключови думи:
11 Ноември 2007, Неделя


Автор: Силвия Шатърова
Източник: вестник Фактор

7-и ноември, 2007-а, сряда, 10:05 ч., кабинетът на кмета на община Бургас. След 12 години власт, Костадинов намери мъжество да сдаде атрибутите спокоен, въпреки тежката загуба

Очаквам всички зам.-кметове, директори и началници на отдели сами да депозират молбите си, подкани ги новият кмет Димитър Николов

Членове на кабинета на бившия кмет Йоан Костадинов масово подават оставки за напускане. През тази седмица са депозирали готовност да се разделят с постовете си  главният секретар на общината Виржиния Хайк, директорът на правната дирекция Радостина Овчарова, директорът на "Общински ред и сигурност" Бонко Димитров. Новината бе потвърдена от самия Йоан Костадинов, който заяви, че те са пуснали молбите си до него.
Според работещи в общината Хайк, заместник-кметовете Красимир  Николов и Атанас Бошев не са се появявали в сградата с колоните от по-миналата неделя, т.е. след първия тур на изборите. Красимир Николов пристигна в сградата на бившето си работно място едва тази сряда, но не влезе в кабинета си. Той дойде заради официалната церемония по връчването на удостоверенията на новите общински съветници. Само Николов от някогашната група "Коалиция за Йоан 2007", ще пристъпи прага на новия общински съвет. 
В сряда символично бившият кмет Йоан Костадинов предаде атрибутите на местната власт- ключа и огърлицата на общината на новия кмет Димитър Николов. По време на сдаването на властта в кабинета бяха заместниците му  Васил Караманов и Венелин Тодоров, както и всички шефове на териториални дирекции в общината.
Оставка пишел вече зам.-кметът по евроинтеграция Венелин Тодоров. Някой от ръководните кадри в общината обаче очаквали вместо да подават оставки, да пуснат  молби за отпуск преди да излязат в пенсия. До декември като началник отдел "Култура" оставала Мариана Фотева, която трябвало да изкара празничната никулденска и коледна програма, заложена от бившия екип.
В понеделник най-вероятно голяма част от кабинетите ще останат празни, прогнозират работещи от средния и ниския ешалон на местната власт. От пресцентъра на община Бургас изчакват Общинската избиратерна комисия да освободи една от стаите, за да може в кабинета на директора на пресцентър на община да влезе новия шеф на отдела - Весела Йорданова. Досегашната шефка, която отговаряше за връзките с медиите - Димка Ташкова си прибирала вещите по бюрото, тя обаче все още не е подала. Ташкова заемаше съседния кабинет в партера на общината.  
"Очаквам своите оставки да депозират заместник-кметовете и началник- отделите. Мисля, че е лоялно един нов кмет да има свободата и възможността сам да прецени на  базата на постигнатото до момента и очакванията на гражданите да определи бъдещия екип. Така е коректно", заяви новият кмет Димитър Николов. Новият управленски екип на общината ще стане ясен след като Николов се запознае със структурата на общината.
Имам визия за формата и начина на управление на администраицята. Мисля, че ще намерим баланса между успешния екип, мотивираните хора и качествените служители, каза градоначалникът.
В понеделник на първата  сесия, той ще се закълне, след което официално ще встъпи в длъжност. На сесията ще трябва да се избере председател на местния парламент и комисия, която да започне  изработването на правилник  на новия парламент.
По закон първото заседание се ръководи от най-възрастният общински съветник, който в Бургас е  Дина Димитрова от групата на Ваклин Стойновски.
Клетва вече положиха съветниците от Несебър, а днес това ще направят колегите им от Приморско, Малко Търново и Руен.
Всичките 51 новоизбрани съветници в Бургас вече получиха удостоверенията си от Общинската избирателна комисия. Само 9 от тях  имат  стаж от предишния парламент,  седем са юристите,  петима са лекарите.
Най-нетърпеливи да получат удостоверенията си се оказаха Георги Георгиев от ГЕРБ, Мехмед Катърджъоглу от ДПС, които приистигнаха първи на церемонията по връчване на удостоверенията,  веднага след тях се разписаха тримата общински съветници от Българска социалдемократическа партия- Георги Пенчев, Петър Иванов, Венцеслав Чамурджиев.
По време на ритуала първи своите документи получиха съветниците от БСП, следвани от ДПС, а последни - представителите на ГЕРБ. Това предизвика недоволството на съветниците  на Атака, които се надяваха процедурата да  започне с местното управленческо мнозинство, където партията  е втора по големина политическа сила след ГЕРБ. Логиката на ОИК бе следвана от начина по който партиите  са представени в управлението на страната.



Прочетено: 2456 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Списание Влъхвите моите цветя Машина за боядисване 2,1 л/мин, бутална помпа HSP3890-2490 ЛВ. АНАЛОГ НА GRACO ST-MAX 395 хотел приморец Флора Бургас 2009 Кокили за Строителите-супер НОВО!!! Ботева и Фердинандова Инсталация Пътна помощ - ADAC pepi
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development