Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Самурайски меч ще води Общинския съвет в Бургас



Ключови думи:
11 Ноември 2007, Неделя


Автор: Фактор
Източник: вестник Фактор

Кметът Димитър Николов поканил Валери Симеонов да оглави местния парламент заради суровата закалка на характера му

Валери Симеонов

Валери Симеонов - шефът на Тв СКАТ и кандидат за кмет от Атака, който се класира втори на вота, ще оглави Общинския съвет на Бургас в понеделник. Разговорът между него и новият кмет Димитър Николов бил много кратък и преминал в дружески дух. Още в сряда останалите политически групи знаели, че Николов, който вкара най-много съветници - 14, няма да претендира за шефското място, макар че ГЕРБ би могла да претендира с основание за него. Атака влезе с 13 съветници и на всички в новия местен парламент е ясно, че без съгласието на националистите мнозинство не може  да има и решение не може да се вземе. Затова всички били доволни, че Симеонов склонил да се заеме с тежката задача да ръководи 51 съветници. За него самият най-високия пост в законодателната власт на общината не бил кой знае колко важен в личен план, защото това означава да зареже работата във фирмите си, свързани с управлението на националната кабелна мрежа и да се нагърби всеки ден с присъствие в Общината. "Радваме се, че Симеонов, който по време на кампанията беше наречен самурайски меч  от добре закалена стомана, ще седне в креслото на първия между нас и ще установи желязна дисциплина, каквато липсваше през миналите четири години - всеки който мислеше, че има оригинална мисъл в главата - ставаше и философстваше от микрофона, а председателката Лена Бахчеванова с благия си нрав не можеше да го отстрани", коментираха съветниците с повече стаж вчера. При това положение спряганата досега за председател на Общинския съвет юристка Златина Дукова от ГЕРБ трябва да приеме поканата да стане главен секретар на общината на мястото на подалата оставка Виржиния Хайк.
Атака ще получи и едно възлово зам.-кметско място за човек от своите редици, който е безспорен експерт и с авторитет в града. СДС също ще има повод за радост, защото техният лидер Костадин Марков става зам.-кмет по строителството. Той ще бъде натоварен с най-много очаквания, тъй като досега  като общински съветник се бореше най-яростно с незаконното застрояване на Бургас и околностите му.    
Няма да има интрига около един от най-интересните за журналистическата гилдия постове - този на директора по връзките с обществеността. В кабинета с най-хубавия изглед към главната улица и "Богориди", на партера в общината, досега седеше Димка Ташкова - пресаташето на Йоан Костадинов. Ташкова отдавна е в пенсионна възраст, но заради качествата й, високо ценени от Костадинов, изкара два пълни мандата. Засега тя е от малкото хора на бившия кметски екип, които все още не са прибрали вещите от бюрата си. Но така или иначе след броени дни ще й се наложи да предаде ключа на енергичната основателка на пиар агенция "Презента"  Весела Йорданова, която е имиджмейкърка на ГЕРБ и първи медиен съветник на новия кмет. Йорданова заяви, че ще се наложи да напусне проспериращата "Презента", за да не бъде упреквана, че върти едновременно общественополезна и частна дейност.
Очаква се в понеделник първата тържествена сесия с полагането на клетвата да премине без усложнения. Досега винаги е имало кавги и грозни разправии в кулоарите, когато се гласуваше за председател на ОбС - през 1999 г. сесията се разтури на три пъти, защото Христо Порточанов опита да извива ръце на най-голямата група - тази на БСП, с искане да го направят него шеф. През 2003-а Лена Бахчеванова оглави местния парламент пак след поредица от гласувания и след унизителното оттегляне на БСП, която имаше 11 съветници и беше с най-голямата група, но пък не желаеше този пост и умишлено прехвърляше горещия картоф към групата на Йоан Костадинов, откъдето като съветник влезе Бахчеванова.
Тържествената сесия ще бъде в залата на Областната управа. Но само тази сесия. Останалите пак ще са в тясното и задушно заседателно помещение в Общината.



Прочетено: 2522 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
трансвагон Камини CLAM - CORTONA angolare есен 01 Южен парк Приятели Коледен базар в Париж от Бутик БИО КАМИНИ МОЖЕМ ДА ЗАДОВОЛИМ ВСЕКИ ВАШ КАПРИЗ Конкур глазами зрителя Водна топка Конкурс прическа Бургас 2009
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development