Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Започна строежът на "Коста дел Кроко"



Ключови думи:
11 Ноември 2007, Неделя


Автор: Румяна Емануилиду
Източник: вестник Фактор



Преди дни в Царево беше направена първа копка на курортния комплекс "Коста дел Кроко". Обектът се намира   в зона "Север" /районът над т. нар. Попски плаж / в общинския център. Инвеститор е "България Консулт", а главен изпълнител на инвеститорското намерение "Планекс холдинг". Това съобщиха представителите на инвеститора Ангел Стумбов и Иван Киров.
Те уточниха, че комплексът ще се изгради върху площ от 85 дка и ще има разгъната застроена площ от 65 000 кв. м. Капацитетът му  е за 2 500 души. Инвестицията се изчислява на около 60 млн. евро.
Проектът предвижда в комплекса "Коста дел Кроко" да има 5-звезден хотел, жилищен комплекс, Търговски и бизнес център, административна сграда, 12 плувни басейна (в жилищната част) с мокри барове и един голям плувен басейн, множество водни фонтани и атракциони.
На територията на комплекса няма да има никакво движение на превозни средства, освен електрически колички за предвижване в комплекса и прекарване на багаж - движението е изведено в подземни улици и паркинги с 24-часова охрана.
Предвидени са още болница и аптека, банка, амфитеатър и лятно кино, над 11 ресторанта, пиано бар, Ирландски пъб, нощни барове, Виенски салон, нощен клуб под големия басейн, Казино.
В комплекса ще има много възможности за развлечения и спорт - три тенис корта, мини голф, боулинг, снукър и билярдни маси, електронни игри, интернет кафе, тенис на маса, спортни салони и фитнес зала.
Предвидени са обслужващи зони - магазини, химическо чистене. За децата ще има десет детски площадки с мини аква парк и атракциони, детски клуб с детегледачки.
Предвиден е голям Козметичен център ( Салон за красота, фризьорски салон, маникюр, парфюмерия, бижутерски магазин).
Жилищният комплекс се състои от 53 сгради ( 927 апартамента от 50 до 100м2), като са предвидени различни пакети за обзавеждане по каталог, отопление и почистване, а също и разсрочено плащане.
Предвиден е също така пакет за управление на имота при даване под наем, като се гарантира 5% възвращаемост от отдаване под наем за първите 2 години. Търговски представител на инвеститора е "Рис груп".
В "Коста дел Кроко" е проектиран Яхт клуб с 30 фамилни къщи във водата, пристан за частни яхти и много водни и плажни развлечения - водни ски, уиндсърфинг, ветроходство, моторни лодки, риболовни излети, гмуркане, джет, водно колело, както и нощен плаж, волейбол, бънджи,
батут, аквапарк, плажни барове.
Предвижда се комплексът "Коста дел Кроко" да бъде завършен през 2009 година.
"България Консулт" притежава общо 423 декара площ в регулация в землищата на София, Банско, Царево и "Златни пясъци".
Както обясниха инвеститорите, компанията-майка е създадена и финансирана изцяло с капитали от Русия. Освен в бизнеса с недвижими имоти, тя инвестира в сектора с търговия на петролни продукти, земеделие и енергетика. "България Консулт" участва още в изграждането на автомагистрала "Тракия", в комплекс от затворен тип за производство на месо и месни продукти, комплекс от вятърни генератори, както и в множество проекти за възстановяване на обекти от историческо значение за България.
Заедно със строителството  "Коста дел Кроко", компанията ще инвестира над 2 000 000 евро в изграждането на инфраструктурата на Царево, при съвместна работа с местната община.
"България Консулт" притежава завода за производство на яхти в Царево, а като дъщерна компания от "Лаудис Холдинг Груп", финансира най-големия конен клуб в България "Астерикс".


Прочетено: 5299 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Преминаването забранено! Пролет преди листата Флора Бургас 2009 залез Изгрев Духовности Слънчев бряг не е само строителен обект Небе Spirit of Burgas Конкур глазами зрителя
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development