Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

ПЕС разисква стратегията си в България



23 Ноември 2007, Петък


Автор: Борислава ГЕОРГИЕВА
Източник: вестник Фактор



Четири основни документа разглежда в България Партията на европейските социалисти /ПЕС/. Нов хоризонт за Европа, финансовите пазари, борбата с изменението на климата, кампания "Децата преди всичко" са основните теми, които бяха разисквани от европейските социалисти. За първи път в България се провежда конгрес на ПЕС. На откриването на висшия форум присъстваха представители от над 45 страни, не само от ЕС.
Конгресът се провежда в рамките на два дни. 
За международния социалистически форум в страната ни пристигнаха австрийският канцлер Алфред Гусенбауер, председателят на ПЕС Пол Расмусен, американският конгресмен демократ Барни Франк и множество видни евросоциалисти. На конгреса присъстваха премиерът Сергей Станишев, лидерът на Движение за социален хуманизъм Александър Радославов, както и областният лидер на формацията Ивайло Зартов.
В САЩ околната среда и опазването й е изключително важно за младежите, каза Франк пред присъстващите и предупреди, че ако се стигне до последиците от глобалното затопляне, вече ще бъде твърде късно. Той беше категоричен, че е изключително важно образованието да създава екологична култура. Младите очакват от нас насоки за това как в бъдеще да се справят с екологичните проблеми, коментира и Расмусен.
Не може да има устойчив икономически растеж, ако само малка част от населението се облагодетелства от него, каза Гусенбауер. Трябва да се нарави така, че никой да не изпада от общия поток на развитието, каза и Расмусен. Барни Франк пък обясни, че в САЩ групата на социалистите разбирала капитализма по-добре от самите капиталисти. Не може да има разюздване на капитала, обяви той. На настоящия съвет евросоциалистите трябва да одобрят и манифест, с който ще се яват на изборите за Европейски парламент през 2009 г.



Прочетено: 2163 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Забранено за нудисти Стена Извор на Марина река Слънчоглед Конкурс прическа Бургас 2009 жълто и сиво На Вая Вила Колор-къща за почивка в Троянския балкан Конкурс прическа Бургас 2009 витраж2 Алуминиеви парапети Промоция
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development