Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Дават членове на СИК на прокуратурата в Бургас



26 Ноември 2007, Понеделник


Автор: Боряна ТЕНЧЕВА
Източник: вестник Фактор

„Тези хора са извършили престъпление като длъжностни лица“, заяви лидерът на Новото време Момчил Момчилов

Дават членове на Секционни избирателни комисии /СИК/ в Бургас на прокуратурата. Жалбата срещу тях ще бъде подадена от представителите на общинската структура на Новото време. „Тези хора са извършили престъпление като длъжностни лица“, заяви общинският лидер на формацията Момчил Момчилов. Според таралежите членовете на 4 бургаски комисии са надписали многократно резултатите на определени политически сили. Данните на нововрмеци ще бъдат обявени днес, когато ще се състои и делото за касиране на изборите за общински съветници в Бургас по жалби на Новото време, Движението за социален хуманизъм и братята Ивайло и Георги Дражеви. Съдебната експертиза за проверка на резултатите е 60 страници.
Нововремци оповестиха, че от проверени около 90 СИК в Бургас са констатирани нарушения, при които много от недействителните бюлетини са писани като действителни, с което се увеличава процента на невалидните гласове в изборния ден още повече.
Фатални могат да се окажат днес 816 бюлетини, ако съдът ги счете за недействителни. Възможно е те да променят прага, който партиите и коалиците трябваше да прескочат, за да имат свои представители в общинския съвет. Според изчисленията това може да засегне политическите сили, които с малко преднина влязоха в местния парламент – „Гергьовден“ и Българска социаледомкрация.
Новото време първи публично сигнализира за нарушения в изборния ден след първия тур. От местанта партийна централа поискаха проверка на разултатите за избор на общински съветници. Нововрмеци обявиха, че бюлетините са били броени тайно от застъпниците на някои политически сили, че има разминаване между официалните протоколи и тези на застъпниците на партията, че има счетени редица бюлетини от действителни за недействителни. „Сега се оказва, че в някои секции въобще са липсвали бюлетини и изобщо данните за нарушенията от съдебната експертиза са твърде интересни“, коментира Момчилов вчера.
Лидерът на Движението за социален хуманизъм Ивайло Зартов пък алармира за крадене на гласове. Според него в някои секции формацията не е имала дори гласове, които със сигурност е трябвало да получи, тъй като в тях са гласували кандидати за общински съветници от същата политическа сила. „Има всички основания изборите да бъдат касирани. Просто резултатите не излизат, съвсем различни са. Очакваме да видим решението на съда. Прогнозите са, че вероятно ще бъдат отворени всички СИК, за да се види какви са реалните резултати“, заяви Зартов вчера.



Прочетено: 2463 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Синята пеперудка Spirit of Burgas “Бакти+“ Препарат за септични ями Az sym ot Burgas казан с тръжи Жълтурче кафето ми Аз с майка и татко Лалета
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development