Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

40 000 англичани идват по Черноморието



27 Ноември 2007, Вторник


Автор: Женя АТАНАСОВА
Източник: вестник Фактор

Значителна част от тях ще бъдат настанени в Слънчев бряг и Дюни

Близо 40 000  туристи от Острова ще пристигнат през следващото лято по родното Черноморие с туроператора  “Томас Кук – Англия”. Това съобщи Христо Колев, представител на гиганта за България, който преди дни се завърна от световното туристическо изложение World Travel Market  в Лондон. За сравнение с миналото лято “Томас Кук” посрещна едва 19 хиляди британски граждани. Причината за значителния ръст е сливането в края на сезона на британската “МайТревъл”  и германската “Томас Кук“, с което дружеството ще икономиса 75 милиона лири годишно. Новата компания “Томас Кук груп”  е  базирана в Лондон и ще бъде листвана на местната фондова борса.
World Travel Market е второто по значимост световно туристическо изложение след ITB – Берлин и най-голямата борса за професионалисти в туристическата индустрия.
“Противно на това, което се изписа в централните медии, че българският щанд бил под всякаква критика, смятам, че тази година се представихме значително по-добре от предходни. Поне с тези средства, които бяха отпуснати от държавата”, каза още Колев
Концепцията на родния щанд  беше за представяне на страната като дестинация с разнообразни туристически възможности. Част от конструкцията представляваха елементи от Рилски манастир. Куполът на щанда изобразяваше стенописите в Казанлъшката гробница. На стените имаше големи осветени пана с фотоси и лица от България.
От “Томас Кук” очакват и значителен ръст на скандинавските туристи през следващото лято. До момента има 8% ръст на записванията на немските летовници. До средата на януари ще бъде ясно очертано участието на германците у нас за лято 2008 г.
Колев коментира, че чехите, унгарците и поляците също ще бележат ръст през следващия сезон.Той е категоричен, че разрастването на базата по Черноморието с ваканционни апартаменти по никакъв начин няма да даде отражение върху чартърния туризъм.
“Многобройните ваканционни жилища не са фактор в туризма в Испания, така ще бъде и у нас”, каза още той



Прочетено: 1945 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Етнографски музей Бургас Флора Бургас 2009 ПАРЦЕЛ В ПАЗАРДЖИК Един докато ние спи, те творят Летния театър на Бургас http://rosengeorgiev.com Лилиум червено Езикови курсове от учебен център „СИТИ“ Мой хороший знакомый из Бургаса pepi
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development