Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Гонят хората на Йоан от общината



30 Ноември 2007, Петък


Автор: Катя КАСАБОВА
Източник: вестник Фактор

Шефовете на дирекции нарочно не подавали оставки, за да дразнят новия кмет

Новосформирана гражданска организация "Сдружение за контрол на работата на кмета, общинската администрация   и Общинския съвет" призовава  незабавно да бъдат изгонени кметските чиновници от предния мандат.
 Формированието  свика мълчалив протест пред кметството  на ул."Александровска" 26 в сряда по обед, когато е почивката на служителите и покани към протеста да се присъединят всички бургазлии, които са се борили за промяна в местното управление.
Става въпрос за упражняване на обществен натиск върху служители от общинската администрация, назначени от бившия кмет Йоан Костадинов, които не желаят доброволно да си подадат оставката. С встъпването в длъжност на новия кмет Димитър Николов те бяха многократно уведомявани да се оттеглят с добро, но до този момент близо половината не искат да освободят креслата, позовавайки се на Закона за държавния служител. Според него освобождаването им от длъжността може да стане по взаимно съгласие. При това положение работодателят трябва да им изплати по 6 брутни работни заплати.
Последният срок, който бил даден на упоритите хора от екипа на Костадинов, изтекъл във вторник в 10 часа. Това са  шефовете на дирекциите "Култура" - Марияна Фотева,  "Стопански дейности" Божидар Павлов, на "Административно обслужване и човешки ресурси" Люба Агапова, на "Здравеопазване" Жечка Парушева, на кметството в жк"Славейков" Валентин Попов. Освен при изброените дотук директори, масово било упорството и на шефове на отдели. Всичките посочени са държавни служители и ако бъдат уволнени  с витиевати мотиви за несправяне с работата,  вероятността да осъдят общината и да се върнат на бял кон, е много голяма, разясниха вчера юристи.
"Протестът ни е принципен, тези хора ако имаха чест, трябваше просто да си тръгнат, ясно е, че няма как да станат част от  новата администрация. Пък и в крайна сметка кметът трябва сам да си избере хората, с които желае да извърши промяната. Най-противното е, че го правят нарочно - за да боксува работата в общината, за да доказват, че няма да позволят на Николов и новото мнозинство да реализира програмата за този мандат. Още по-гадно е, че това са богати хора и не стоят тука за едната прехрана - правят го напук", заяви Манук Манукян, който оглавява новото сдружение.


Прочетено: 2522 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
В парка Ботева и Фердинандова старина Бул Христо Ботев в Бургас Международен Семинар на фризьорите София жълто и сиво Хамали Грийн – Пренос и Транспорт “Бакти+“ Препарат за септични ями Полет pepi Хозяин причала
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development