Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

НДСВ търси двама зам.-областни



30 Ноември 2007, Петък


Автор: Боряна Тенчева
Източник: вестник Фактор

Илчо Дуганов поема партийната дисциплина в София, Мария Ценова се готви за зам. кмет на Царево

Досегашните лица на НДСВ в областна управа Илчо Дуганов и Мария Ценова, които са зам. областни управители излизат от администрацията. Двамата са част от споразумението между партиите в тройната коалиция за разпределяне на квотите в държавната власт. Сега Илчо Дуганов се готви да подаде оставка, тъй като Симеон Сакскобургготски му повери дисциплината в НДСВ. От вторник вечерта той е новият главен секретар на жълтите, след като Владимир Дончев бе изключен от партията. В политическите среди се коментира пък, че съпартийката му Мария Ценова се готви за зам.кметско място в Царево. Тя е била част от общинската администрация в крайморската община и има опит в управлението й.
Жълтите ще настояват на овакантените места в областна управа да бъдат назначени отново техни хора. "Имена още не са обсъждани, няма срок, до който да бъдат представени", коментираха от партийната централа.
През тази седмица НДСВ се разтресе от скандали. Симеон Сакскобургготски си върна партията, след като част от т.нар. панайотки бяха изритани от парламентарната група и от формацията като цяло - Пламен Панайотов, Борислав Ралчев, Борислав Великов, Атанас Щерев и Владимир Дончев. Обвиненията срещу тях са, че са работили срещу кандидатите на царистите за кметове и общински съветници на местните избори.
Вчера напуснаха и Ваня Цветкова, Татяна Калканова, Лидия Шулева, Николай Свинаров, Валентин Милтенов и Илко Димитров. Подобен ход готвят и Огнян Герджиков, Соломон Паси, Марияна Костадинова и Светослав Спасов.
"Трябваше да има виновни за неуспеха на местните избори, но аз категорично не съм съгласна, че четири или пет души могат да бъдат виновни за ниския рейтинг на една партия, коментира Ваня Цветкова.
 Скандалите в НДСВ повлякоха и бургаската организация. Общинският координатор Бранимир Петров заяви, че се готви да подаде оставката си. Макар че тя бе очаквана от месеци, Петров още се бави. "Поемам отговорността си за резултатите от местните избори и смятам, че и другите трябва да го направят. Не съм подал оставката си още не защото чакам да се случат някакви процеси, а защото искам да се мотивирам точно", каза той вчера.
 Бранимир Петров е сред доверените лица на бившия външен министър и бургаски депутат Соломон Паси, който е сред отцепниците в НДСВ. Петров, заедно  с областния лидер Стоян Стоянов влизаше в директни сблъсъци с Илчо Дуганов, когато преди месеци той оглави спецзвеното "Национална координация" в София. Двамата поведоха подписка, с която поискаха оставката на Дуганов от партията заради скандалния конгрес през  юни. По-късно положението на Дуганов се утвърди на национално равнище и Стоянов бе сменен с шефа на тотото Златко Златанов. Новото лице - Милена Атанасова, замени и Катя Капрова, която бе PR на местната структура. Двете крила в бургаското НДСВ се обвиняваха и взаимно за неуспеха на местните избори, и за кандидатурата на дизайнерката Мария Инджова за кмет. Самата Инджова не е стъпвала в партийната централа от края на предизборната кампания. Паси и Петров се появиха публично с нея единствено когато регистрираха участието си в изборите в Общинската избирателна комисия.
 След оставката на Бранимир Петров новият общински координатор ще бъде избран на събрание на местната структура.


Прочетено: 2991 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
АРКУТИНО обход в търсене на храна Флора Бургас 2009 Секс шоп в град Бургас, многообразие на еротика.. Ритуалната зала в гробищата Машините на Леонардо Попрошайка воробей Конкурс прическа Бургас 2009 Кафе Карамел Конструкция Бургас и Леонардо
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development