Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Кмет и полицаи с амнезия, не помнят убийство



Ключови думи:
04 Декември 2007, Вторник


Автор: Ирина Генова
Източник: вестник Фактор

Магистратите – гневни, обвиняемият веднъж оправдан, делото се гледа отново

Двама полицаи и бившият кмет на село Страцин са изпаднали в тежка амнезия. Това стана ясно на проведеното вчера съдебно заседание по дело за убийство, на което те бяха принудително доведени като свидетели.
И тримата са участвали в разследването на убийството – бившият кмет като поемно лице, а полицаите - пряко в оперативната работа. Единствените изречени думи от тях обаче бяха – не знам, не си спомням. С това те си навлякоха гнева на председателя на съда – Деница Вълкова, която води процеса по делото, върнато от апелативния съд за ново разглеждане.
Въпреки че обвинението е за убийство, подсъдимият Мартин Генов/26 г./ е оправдан веднъж поради липса на доказателства. “Убиха сина ми при побой, а виновен няма”, сподели почернената майка Ана Станчева от Бургас. Двадесет и шест годишният й син Пламен почина след бой в село Страцин, Поморийска община, а трагичният инцидент е станал в малките часове на 17 август 2002 г.
Семейство Станчеви живее в Бургас, но през уикендите ходи в къщата си в Страцин. Така направили и в деня преди трагичния инцидент. Пламен и негови познати късно вечерта били в кафето в селото. Било вече след полунощ. Там на една от масите имало компания от съседното село Просеник. Всичко вървяло тихо и кротко до момента, в който двама от различните компании започнали да се заяждат. Станал скандал, а Пламен се опитал да ги помири, но не успял. Излезли пред заведението и се сбили. Някой ударил силно Пламен отзад и той паднал на земята. Тогава боят спрял и започнали да му оказват първа помощ. На мястото веднага бил извикан местният фелдшер и пострадалият бил откаран спешно в бургаската болница. За съжаление обаче той изпаднал в кома и повече изобщо не дошъл в съзнание. На шестия ден починал.
Причината за смъртта е черепно-мозъчна травма, сочи съдебномедицинската експертиза. Прекъснат е бил и гръбначният стълб в основата на черепа. Пламен е бил ударен с твърд предмет, е заключението на вещите лица. Този предмет обаче не е бил намерен.
По време на предварителното производство свидетелите дали показания пред следователя, благодарение на които е бил обвинен Мартин Генов.  При съдебния процес обаче те всички се отрекли от думите си, като обяснили, че следователят ги е заплашвал с бухалка. Благодарение на това Мартин е оправдан „сподели майката Ана”. Невинен човек не предлага толкова пари, за да избегне съд, допълни тя.
“ Още на първото заседание Мартин и адвокатът му предложиха споразумение. Искаха да ни платят 20 000 лева и присъдата да е 3 години условно. Аз отказах,.
Присъдата е обжалвана в Бургаския апелативен съд, който я отменя и връща делото за ново разглеждане по същество. Когато има настъпила, смърт не може така бързо да се приключи делото, а трябва да се изчерпят всички възможни доказателства, пишат в мотивите си апелативните магистрати. Такава е и практиката на Върховния касационен съд.
На проведените вече две заседания отново повечето свидетели са с амнезия, но има и такива, които дадоха учудващо точни подробности за нощта на побоя. Вчера съдът изслуша пледоариите на прокурора и адвокатите, а присъдата ще бъде произнесена днес.

Каре
Съдия Деница Вълкова:
Полицаите никога не помнят, нищо не знаят

Полицаите, за разлика от другите хора, никога не помнят, нищо не знаят.
Вие /б.р. към районен инспектор Николай Малчев/ сте в системата. Не ми се явявате, принудително Ви довеждаме. Там/б.р. на местопрестъплението/ сте служебно, подписвате протоколи, а нищо не си спомняте.
Ако трябва, излезте отвън, за да си припомните и пак влезте в залата. Говорете и с колегите си...


текст снимка: “Убиха сина ми при побой, а виновен няма”, каза майката Ана Станчева




Прочетено: 3432 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Духовности Мебелна Фабрика ДИЕЗ Бургас, Флора 2008 жълто Флора Бургас 2009 До другото лято Хозяин причала Часовникът на хотел евро 2008 Община Бургас
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development