Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Култура и изкуство // Традиции
София филм фест на брега представя 38 филма от 19 държави

Бургас: София филм фест на брега



София филм фест на Брега
Ключови думи: София филм фест, софия филм фест на брега, Бургас
01 Март 2011, Вторник



В Бургас представят 38 филма от 19 държави по време на София филм фест на брега от 10 до 18 март 2011 г

38 филма от 19 държави ще гледат бургазлии по време на IX-то издание на „София филм фест на брега”, което ще се проведе от 10 до 18 март 2011 г. Това стана ясно, днес /28.02/ на нарочна пресконференция, в която взеха участие Стефан Китанов – директор на „София филм фест”, проф. Георги Дюлгеров – художествен директор на „София филм фест на брега” и Йорданка Ингилизова – представител на „София филм фест” за Бургас.
Тази година във фестивала ще бъдат представени 21 игрални филма и пълната програма от 12 късометражни филма „Jameson”. Запазва се традицията всички български филми на фестивала да бъдат представени лично от творците, а тази година това са: „Подслон” на Драгомир Шолев, с който се открива фестивала и „Втори дубъл” на Надежда Косева.
Най-добрите филми от фестивала-майка в София по традиция ще бъдат представени в Бургас като част от „София филм фест на брега”. С него стартира и фестивалната програма на Бургас.
По традиция ще се присъди наградата „Сребриста чайка” – за игрален филм – награда на журито и на публиката.

София филм фест на брега, Бургас
София филм фест на брега, Бургас


„София филм фест на брега” е организиран от Община Бургас, „Арт фест”, ДТ „Адриана Будевска”, под патронажа на кмета Димитър Николов. Фестивалът стартира през 2003 г., като част от големият „София филм фест”. Негов художествен директор е проф. Георги Дюлгеров. По традиция фестивалът се провежда през март и стартира три дни преди края на големия фестивал в София, като дава възможност на жителите и гостите на града да се докоснат до най-новото и най-доброто от българското и световно кино.



Прочетено: 2889 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Известен Созополски профил Община Бургас Американски Кокили за Строители До другото лято Вила Колор-къща за почивка в Троянския балкан Мебелна Фабрика ДИЕЗ Руски паметник, Бургас Промоция -6999 лв. ИНСТРУМЕНТИ ЗА АВТОМАТИЧНО ФУГИРАНЕ И ШПАКЛОВАНЕ НА ГИПСОКАРТОН BLUE LINE USA Pepi ЦЪРКВА залез над ез.Вая-Бургас.JPG пътят за никъде
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development