Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Бургас: математици - отличници05 Март 2011, Събота


Източник: Дарик

Наградиха победителите в Зимни математически празници

Днес бяха наградени младите български математици, отличени в Зимни математически празници - Бургас. Националнити състезание по математика е традиция, а Бургас и Варна са домакини. В празниците участваха  661 ученици от ІV до VIІІ клас от цяла България.  Бургаската математическа гимназия - ПМГ Акад. Никола Обрешков зае второ място, непосредствено след СМГ - софийска математическа гимназия.  В изключително тежка конкуренция училището придоби две втори места и две трети в отборното класиранe и едно първо и три трети места в индивидуалното състезание. Най-добре представилата се участничка от Бургас е Магдалена Георгиева, възпитаничка от 8 -ми клас на математическата гимназия.Прочетено: 6590 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
1
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 
1
Зам.-кметът по образованието на община Бургас прив
05.03.2011 17:48
3
Зам.-кметът по образованието на община Бургас приветства най-таланливите млади математици в града, съобщиха организаторите на събитието. Най-талантливите 28 млади български математици бяха отличени днес в Бургас. Това стана в рамките на националното състезание по математика, известно като Зимни математически празници. В него участваха 661 ученици от ІV до VIІІ клас от цяла България. Бургаската ПМГ „Акад. Никола Обрешков” зае престижното второ място, непосредствено след софийската математическа гимназия. В изключително тежка конкуренция училището придоби две втори места и две трети в отборното класиранe и едно първо и три трети места в индивидуалното състезание. Най-добре представилата се участничка от Бургас е Магдалена Георгиева, възпитаничка от 8 -ми клас на математическата гимназия.
С приветствено слово зам-кметът по образованието на община Бургас- Йорданка Ананиева поздрави стотиците ученици, преподаватели и родители, събрали се в сградата на бургаската опера и стартира церемонията по награждаване на отличените. Математици от Бургас, Варна, Пловдив, Русе, София получиха своите грамоти от проф. Сава Гроздев, представител на БАН и един от най-известните математици в света. Десетки деца получиха призове и отнесоха вкъщи статуетки и награди, осигурени от община Бургас и Съюза на българските математици.
Бургаската гордост в 30-тото издание на зимните математически празници - Магдалена Георгиева получи максимален брой точки- 26 и се класира на първо място в групата за VIII клас. Магдалена разказа, че дължи успеха си на двумесечна изтощителна подготовка с училищната си преподавателка Юлия Харалампиева. Не пропусна да добави, обаче, че базовите знания ги има отдавна, а математическото си мислене го калява още от V клас, когато е започнала обучението си в ПМГ- Бургас. За Магдалена почивка няма да има дори след отличното й представяне на приключилото състезание. Почти веднага ще започне подготовката й за първия кръг на международното състезание по математика за ученици до 15 години AITMO, което тази година ще се проведе в Индонезия.
Организаторите от Съюза на математиците в България изненадаха и преподавателите, подготвили децата. Най-успешните от тях бяха отличени със специални грамоти. Искрени благодарности получиха и ръководството на бургаската природо-математическа гимназия, домакин на Зимните математически празници и община Бургас.
Зимните математически празници се провеждат за 30- ти път и са едни от най-престижните състезания за млади математици от цялата страна. Те се организират от Министерството на образованието, младежта и науката и Съюза на математиците в България. Надпреварата се провежда за втори път под патронажа на кмета на гр. Бургас, г-н Димитър Николов. Резултатите от тези състезания са ежегодна обективна оценка за нивото на подготовка на всяка една математическа гимназия. Национално 10-членно жури, съставено от видни специалисти, оценя работата на учениците.
Бургас е домакин на Зимните математически състезания, тъй като градът традиционно излъчва едни от най-добрите млади математици в България. Възпитаниците на местната математическа гимназия редовно са отличавани в челните места на всички големи международни състезания и олимпиади. Така училището е заслужило неоспорим авторитет като едно от най-добрите в областта на точните науки.

focus news


Снимки от Бургас
Добави снимка
ПАРЦЕЛ В ПАЗАРДЖИК Конкурс прическа Бургас 2009 Хамали Грийн – Пренос и Транспорт Маската Бургас, Богориди Щрауси край Грудово Неизползваната жп линия в парк Конкурс прическа Бургас 2009 МАШИНА ЗА ШЛАЙФАНЕ НА СТЕНИ И ТАВАНИ 1099 ЛВ.ТИП ЖИРАФ+ ПРАХОСМУКАЧКА Арменската черква Сурп Хач Подводен свят
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development