Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Политика // Избори
Община Бургас: нефелно управление

Общински съветник от Бургас: Градът се смее ...



06 Март 2011, Неделя



Ваклин Стойновски, кандидат за кмет на Бургас, не харесва организацията на ремонта на Ларгото на Бургас

Публикуваме ДОКЛАДНА ЗАПИСКА От Ваклин Атанасов Стойновски Общински съветник в Общински съвет гр. Бургас,
Нашите съграждани са възмутени от провеждащия се "Ремонт" в градския център. Получавам шеговити подкани да ви предложа преименуване на част от централните бургаски улици на "Предизборна" I, II и т.н.
Гражданите могат да се шегуват, но ние сме длъжни да защитим тяхния интерес.
Предлагам, сега няколко месеца след началото на "Ремонта" да обобщим няколко факта. Част от тях са думите на хората ходещи по улиците, част са твърденията на професионалисти.
"Ремонтът" се прави с безобразна организация: Кал по улиците. Разхвърляни дъски и дървени скари, нагодени за преминаване вместо оригинални съоръжения с перила. Едновременно разкопаване на сектори, така, че не могат да бъдат заобиколени.
С цел предизборен ефект наесен, прецелена дата за рязане на лента и достатъчно време за забрава на неудобствата, "Ремонтът" стартира в най-неподходящия за градските удобства момент и обхвана включително Декемврийските празници, както и най-мокрото време в града ни.
Полагането на настилка и изборът и е БЕЗОБРАЗЕН! Градът се смее! Плочките са непригодни. Работници с търнокопи разбиват и заменят счупени от замръзванията единици, всеки ден. На местата където има положена настилка хората ходят гледайки в краката си. Избраният строител няма опита и експертизата да полага тази настилка. Ходим по НЕРАВНОСТ. Напролет дамите ще тръгнат с токчета. Плочките са 30 см, фугите са безобразни. Поне обущарите ще имат работа.
Правилно ли е заложено отводняването? При липсата на тротоари, сутерените на целия център ще се пълнят с вода.
Колеги, архитекти алармират: това не е "Ремонт и реконструкция". Сменен е целият статут на района. Вече няма улици по смисълът на ЗУТ. Премахнати са така наречените "СИНИ ЛИНИИ". Имаме цялостна промяна на предназначението, което не е извършено по надлежния ред. Назовано е ремонт за да се усвоят средства от ЕС. Ако някой атакува законността, Бургас ще трябва да плати това предизборно мероприятие със свои средства, които да върне на европейския данъкоплатец.
Липсата на "Сините линии", липсата на означени тротоари променя параметрите на застройката на имотите в центъра при бъдещо искане от собствениците. Дали няма да си спомнят, че такава промяна на градоустройството не им е била обявявана и да атакуват в съда със всичките му последици за финансираното от ЕС.
След като изложих своите мотиви, ви предлагам следните:
Решения:
1. Във връзка с чл.30 от ПОДОСВОА ал. 1 и ал. 3 създава временна комисия, която да провери законността, рисковете по възстановяване на финансирането, организацията и качеството на строителството, изборът и възможност за замяна на материалите на провеждащата се реконструкция, благоустрояване и озеленяване на пешеходни зони ул."Александровска", ул."Богориди", ул."Св.Св. Кирил и Методий".
2. Във връзка с чл.30 от ПОДОСВОА ал. 3 определя численост и състав на комисията - осем общински съветници плюс един член на администрацията, общо девет души.
3. Във връзка с чл.30 от ПОДОСВОА ал. 3 определя срок на работа на комисията 2 месеца.
4. Избор на осем съветника за членове на комисията.

Община Бургас: нефелно управление
Община Бургас: нефелно управление

Община Бургас: нефелно управление
Община Бургас: нефелно управление

Община Бургас: нефелно управление
Община Бургас: нефелно управление



Прочетено: 5000 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
1
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Pepi така е по-добре Декоративни дървени конструкций моите цветя Църква Св.Св. Кирил и Методи, Бургас Pepi камини Декабрь 2017 года Странджа, Бръшлян Интернет сайт за Вашия бизнес от Бутик хотел приморец най-съвестният представител
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development