Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Бургас: имигранти получиха мартеници



Мартеници за бургаски имигранти
Ключови думи: Бургас, Информационен център, имигранти, Баба Марта
02 Март 2011, Сряда



Имигрантите в Бургас получиха мартеници от свои приятели и партньори

На Първи март имигрантите, които са се установили да живеят и работят в Бургас получиха мартеници от своите приятели и партньори. Събитието се организира от Информационен център за имигранти – Бургас по проект ”Мрежа от информационни центрове за имигранти в България”, финансиран от Европейския фонд за интеграция на граждани от трети страни и изпълняван от Международна организация по миграция.
Присъстващите чужди граждани бяха запознати с този единствен по рода си в света обичай – киченето с бели и червени конци на първи март от историка Радка Ханджиева.

Бургас - мартеници

Ученичките Кристияна Николова и Михаела Ковачева от ОУ „Св. Княз Борис І” - Бургас в народни носии закичиха със саморъчно направени мартеници  всички присъстващи имигранти.

На традиционния български празник „Баба Марта” освен имигранти от руска, арменска и турска общности присъстваха и представители от партньорската мрежа на Информационен център за имигранти /ИЦИ/-Бургас: Комисия за защита от дискриминация, Комисия за борба с трафика на хора, Трудова борса „Ернике”, Сдружение „Мултикултурен информационен център” и доброволци на ИЦИ, които също имат отношение към проблемите на имигрантските общности в Бургас и региона.

Бургас - мартеници

Честването на традиционния български празник „Баба Марта” е само една част от дейностите за разширяване сътрудничеството с имигрантските общности и насърчаване на културния диалог, обяви при откриването на срещата Ирина Буланова – ръководител на Информационен център за имигранти – Бургас.




Прочетено: 4689 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Pepi синьо Кукерски карнавал гр. Разлог 2015 Spirit of Burgas Вече съм голяма Конкурс прическа Бургас 2009 Pepi сградата на Общината Есен 2011 /Парка срещу Окръжна болница/ аз Пътна помощ пазач
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development