Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Институции // Бургас
Празничното събитие беше насочено към семействата предоставящи социалната услуга

Областна администрация Бургас популяризира ПРИЕМНА ГРИЖА



Ключови думи:
07 Март 2011, Понеделник



Областна управа Бургас, в лицето на областния управител Константин Гребенаров и заместник областния управител Златина Дукова, организираха празнично събиране, под надслов От любов към детето. 

Областна управа Бургас, в лицето на областния управител Константин Гребенаров и заместник областния управител Златина Дукова, организираха празнично събиране, под надслов „От любов към детето”.  Празникът бе насочен към приемните семейства на територията на област Бургас. Целта беше от една страна да се им се благодари за решението да отглеждат деца останали без родителска грижа. От друга страна да се популялизира социалната услуга „Приемна грижа”, залегнала и в Областната стратегия за развитие на социалните услуги в област Бургас. В тази връзка в събитието участваха представители на всички институции имащи ангажимент да развиват и предлагат тази услуга, заместник кметът по образование и култура в община Бургас,  народни представители от ГЕРБ и представители на дамски сдружения в региона.
Идеята за проведеното събитие идва съвсем естествено предвид факта, че на територията на област Бургас са регистрирани едва 11  приемни семейства.
„ Празникът на жената и майката е пракрасен повод да съберем и поздравим жените от приемните семейства от област Бургас и най-вече да им благодарим за решението да отглеждат, възпитават и даряват с обич децата на България. Със събитието днес се надявам да успеем да насочим вниманието на други семейства към услугата, която е крачка към деинституционализацията на домовете и обгрижването на децата в среда максимално близка до семейната.
 „Приемна грижа” означава да се грижиш за деца в твоя собствен дом, защото техните родители нямат възможност да полагат грижи за тях. Социалната услуга включва дейности по набиране и оценяване на кандидати за приемни семейства, обучение, взаимно адаптиране, настаняване и отглеждане на дете в приемно семейство, подкрепа и наблюдение. Приемната грижа е доброволна и професионална, като при професионалната директора на Дирекция „Социално подпомагане” сключва трудов договор по Кодекса на труда с професионалния приемен родител.
Малчуганите и техните майки бяха поздравени от децата от ЦДГ „Златното ключе”, получиха и подаръци от представителите на дамските сдружения.



Прочетено: 4860 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Небе Кокили за Строители Конкурс прическа Бургас 2009 Конкурс прическа Бургас 2009 Мой хороший знакомый из Бургаса Републиканска след ремонта Конкурс прическа Бургас 2009 Kapoto Площад Тройката, Бургас търговски център МАШИНА ЗА ШЛАЙФАНЕ НА СТЕНИ И ТАВАНИ 1099 ЛВ.ТИП ЖИРАФ+ ПРАХОСМУКАЧКА Цветя
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development