Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Бургас - японските двери към Европа



Бургас, Сумитомо Кемикъл, снимка IDG.BG
Ключови думи: Бургас, Община Бургас, Сумитомо Кемикъл, Японска нефтопреработвателна компания
07 Март 2011, Понеделник



Бургас е примамлива дестинация за фирмите от далечния изток, решили да превземат ЕВРОПА. Градската чаршия заприлича съвсем на Берлински коледен базар.



Японски аналог на ЛУКОйл с интерес към Бургас. Кметът на Община Бургас Димитър Николов се срещна днес с представители на японската нефтопреработвателна компания Сумитомо Кемикъл. В този ред - Японска нефтопреработвателна компания, каквото и да значи това, иска да открие логистичен център в Бургас.

Кметът на Община Бургас Димитър Николов се срещна днес с представители на японската нефтопреработвателна компания Сумитомо Кемикъл. Сумитомо Кемикъл е известна на нашите приятели уз околните села с препарати за растителна защита.

Целта на посещението на японците в Бургас е да се запознаят отблизо с възможностите, които предоставя Бургас и региона и транспортните му връзки с останалите европейски страни. Сумитомо Кемикъл е една от най-големите компании в областта на нефтопреработвателната индустрия в Азия с повече от 28 000 служители и офиси в цял свят.  Това означава само 2 пъти повече от това, което имаше в ЛУКОйл преди да почнат да ги съкращават.

Гостите от Япония заявиха желанието си за изграждане на логистичен център в Бургас, който да осъществява транзитна връзка на продукцията им между Азия и страните от Източна и Централна Европа, и от базите им в Северна Африка. С тази цел, по-рано през деня, участниците в делегацията се запознаха отблизо с възможностите, които предоставя промишлена зона „Север” и бургаският порт. По време на срещата интересът на гостите бе насочен най-вече към състоянието на пътния и железопътния транспорт, и пристанище – Бургас.

Заедно със заместника си по евроинтеграция, хубвата  Атанаска Николова, съпръга на арх Станислав Николов, кметът Николов (Димитър) постави акцент върху индустриалните зони на града и мащабните инфраструктурни проекти, свързани със строежа на АМ „Тракия”, модернизацията на пристанището и на Летище Бургас, и рехабилитацията на ж.п. отсечката Пловдив-Бургас.

Николов (Димитър) представи пред гостите си текущото икономическо състояние на града, реализацията на по-големите инвестиционни проекти и изпълнението на европейските проекти, по които Бургас е първенец в страната.

Утре участниците в японската бизнес делегация ще се срещнат с министъра на икономиката Трайчо Трайков, от когото ще научат повече за държавните преференции към чуждестраните инвеститори, както в страната, така и в Бургаски регион.

Японска фирма с интерес към Бургас

Само между другото - заместник кмер Атанаска Николова е голяма сладурана. Възпитаник на Математическа гимназия, където заедно със Станислав Николов бяха най-атрактивната двойка. Бивш състезател по спортни танци.



Прочетено: 5493 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
нощен бряг Община Бургас централна градска тоалетна Старото пристанище Учебници CALLAN метод Етнографски музей Бургас ahtopol ПЕПИ Кукерски карнавал гр. Разлог 2015 HAMMER DESIGN – ИЗДЕЛИЯ ОТ КОВАНО ЖЕЛЯЗО Театър за драма. опера и балет, Бургас Църква Св.Св. Кирил и Методи, Бургас
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development