Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Бургас - японските двери към Европа



Бургас, Сумитомо Кемикъл, снимка IDG.BG
Ключови думи: Бургас, Община Бургас, Сумитомо Кемикъл, Японска нефтопреработвателна компания
07 Март 2011, Понеделник



Бургас е примамлива дестинация за фирмите от далечния изток, решили да превземат ЕВРОПА. Градската чаршия заприлича съвсем на Берлински коледен базар.



Японски аналог на ЛУКОйл с интерес към Бургас. Кметът на Община Бургас Димитър Николов се срещна днес с представители на японската нефтопреработвателна компания Сумитомо Кемикъл. В този ред - Японска нефтопреработвателна компания, каквото и да значи това, иска да открие логистичен център в Бургас.

Кметът на Община Бургас Димитър Николов се срещна днес с представители на японската нефтопреработвателна компания Сумитомо Кемикъл. Сумитомо Кемикъл е известна на нашите приятели уз околните села с препарати за растителна защита.

Целта на посещението на японците в Бургас е да се запознаят отблизо с възможностите, които предоставя Бургас и региона и транспортните му връзки с останалите европейски страни. Сумитомо Кемикъл е една от най-големите компании в областта на нефтопреработвателната индустрия в Азия с повече от 28 000 служители и офиси в цял свят.  Това означава само 2 пъти повече от това, което имаше в ЛУКОйл преди да почнат да ги съкращават.

Гостите от Япония заявиха желанието си за изграждане на логистичен център в Бургас, който да осъществява транзитна връзка на продукцията им между Азия и страните от Източна и Централна Европа, и от базите им в Северна Африка. С тази цел, по-рано през деня, участниците в делегацията се запознаха отблизо с възможностите, които предоставя промишлена зона „Север” и бургаският порт. По време на срещата интересът на гостите бе насочен най-вече към състоянието на пътния и железопътния транспорт, и пристанище – Бургас.

Заедно със заместника си по евроинтеграция, хубвата  Атанаска Николова, съпръга на арх Станислав Николов, кметът Николов (Димитър) постави акцент върху индустриалните зони на града и мащабните инфраструктурни проекти, свързани със строежа на АМ „Тракия”, модернизацията на пристанището и на Летище Бургас, и рехабилитацията на ж.п. отсечката Пловдив-Бургас.

Николов (Димитър) представи пред гостите си текущото икономическо състояние на града, реализацията на по-големите инвестиционни проекти и изпълнението на европейските проекти, по които Бургас е първенец в страната.

Утре участниците в японската бизнес делегация ще се срещнат с министъра на икономиката Трайчо Трайков, от когото ще научат повече за държавните преференции към чуждестраните инвеститори, както в страната, така и в Бургаски регион.

Японска фирма с интерес към Бургас

Само между другото - заместник кмер Атанаска Николова е голяма сладурана. Възпитаник на Математическа гимназия, където заедно със Станислав Николов бяха най-атрактивната двойка. Бивш състезател по спортни танци.



Прочетено: 5513 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Площад Тройката, Бургас самотна обитателка Нощен Париж от Бутик Бургаският кей Китен нощувки и квартири на ниски цени Божидара -спокойствие в морската градина Списание Влъхвите Старото пристанище КАЩА 20КМ ОТ БУРТАС Кукерски карнавал гр. Разлог 2015 - от Бутик АЗ
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development