Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Бургас в джаза



Бургас: Виртуозните джазмени Антонио Форчоне и Адриано Адеуале
Ключови думи: Бургас, Антонио Форчоне, Адриано Адеуале
08 Март 2011, Вторник



Какво вече съобщи Bourgas.Org Виртуозните джазмени Антонио Форчоне и Адриано Адеуале излизат пред бургаска публика.

Музика в Бургас - не може да бъде! След Минчо Минчев втора радост за тези, които считат, че Азис е безспорно талантлив, а ПР-ът му още повече. Специално за бургазлии и то в Бургас, на 19 март от 20:00 ч. в Кукления театър ще свирят, както преди няколко дни с подсказка от г-жа Мострова писахме,  Антонио Форчоне и Адриано Адеуале. Билетите за събитието са на цена 15 лв и се продават на касата на Драматичен театър "Адриана Будевска".

Концертът в Бургас е непосредствено след изявата на двамата в София на VII Фестивал Джаз Плюс.

Антонио Форчоне и Адриано Адеуале от години представят на сцена оригинална програма, която им е спечелила специално място в света на джаза.

Възхваляван като "Джими Хендрикс на акустичната китара", носител на многобройни отличия, Антонио Форчоне е един от най-харизматичните изпълнители на нашето съвремие. Той разчупва конвенционалните рамки на китарното изпълнение и вплита африкански, испански и бразилски елементи в своята импровизирана и силно мелодична музика. С концерти навсякъде по света – от Австралия, Хонг Конг и Русия, през Карибите, САЩ и цяла Европа – Форчоне e определен от критика и публика като един от най-великите акустични китаристи. "Форчоне притежава свобода на експресията, която не може да бъде стилово ограничена; може да го потърсите в музикалния магазин под етикета джаз или уърлд музика, или акустична музика ..или просто "гений", заявява за него Джейн Брейс от Обзървър. Адриано Адеуале пристига за първи път в Лондон през 2000 г., като дотогава е свирил с музиканти като Анди Шепърд, Сеу Жоржи и Туи Морено. Във Великобритания той създава перкусионна музика за анимационния филм "Червената шапчица", както и перкусията за английската танцова формация Стейкед Уонки. Делил е сцена с аристи като Сезария Евора, Аирто Морейра и Флора Пурим. "Деликатен, динамичен и сдържан, с вдъхновени композиции и аранжименти, той показва стряскащо разнообразие от стилове и форми…виртуозен уърлд джаз изпълнител, силно препоръчан", дават висока оценка за Адриано от изданието Лист.

Бургас: Виртуозните джазмени Антонио Форчоне и Адриано Адеуале
Бургас: Виртуозните джазмени Антонио Форчоне и Адриано Адеуале



Прочетено: 4127 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Извор на Марина река евро 2008 Във висините Пристанище Приморско университет Черноморец Бургас морето и ние тия бански нищо не скриват... Театър за драма. опера и балет, Бургас фонтанът на площада полети и пристани 02 Бургас, ФЛОРА 2009
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development