Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Спорт // Варна // Спорт други
Майсторът по Ушу побеждава китайци в Китай като Котоошу в Япония

Станчо Станев - единственият българин на УШУ шампионат в ХОНГ КОНГСтанчо Станев на шампионата по УШУ
Ключови думи: Станчо Станев, шампионат, УШУ
09 Март 2011, СрядаВарненецът Станчо Станев ще вземе участие в ежегодния международен ушу шампионат в Хонконг  между 11 и 15 март 2011 г. Това е  най-престижният шампионат в света по китайското бойно изкуство Ушу с ранг на световно първенство.Станчо Станев участва в същия форум и през 2008 г и спечели три златни и един бронзов медал, като участва в четири дисциплини и след оспорвана надпревара надделя над едни от най-изявените майстори на Ушу от Китай и останалия свят.

За големия си успех майстор Станев беше поздравен от организаторите на турнира и от своите съперници. При завръщането си в България предизвика огромен медиен интерес в родния си град Варна. Спортните журналисти в традиционната си месечна анкета го избраха за „Спортист на месец март” и  „Треньор на месец март”, а в края на годината беше номиниран и включен в „Десетте най-добри спортисти на годината”, за което бе награден със специален почетен плакет.

„Този път ще участвам в шест дисциплини и искам да спечеля 6 медала. Участието в  шест дисциплини почти се равнява на състезание в шест различни спорта. Истинската трудност идва от това, че представянето на тези шест дисциплини трябва да стане най-много в рамките на 30 минути, което изисква изключителна издържливост и концентрация”, каза Станев.
С амбициозната си цел той успя да шокира противниците си и организаторите, тъй като шампионатът  се провежда по изключително трудна традиционна състезателна програма, където може да се види цялото разнообразие от стилове в Ушу.
На шампионата през 2008 участват 3000 души, през 2010 участниците са 6000, а тази година се очаква още по-сериозно присъствие. Майстор Станев, известен в Китай като Шъфу Та Худзъ (Майстор „Дългата брада“) е твърдо решен да затвърди  и подобри успеха си в турнира и се надява тази година да бъде забелязан и от централните медии.
Спокойно може да се направи следната аналогия:„Калоян Махлянов (Котоошу) бие японците в Япония, а Станчо Станев (Шъфу Та Худзъ) бие китайците в Китай.”

Станчо Станев - УШУ

Станчо Станев - УШУ с майстор WUПрочетено: 3492 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Хебел ремонтира,кормилна система Spirit of Burgas Кой си изгуби мидите? на границата с брега Декабрь 2017 года Конкур глазами зрителя съботно кафе ИЗКУПУВАМЕ Фирми : ЕООД, ООД, АД, ЕАД със Задължения + Освобождаваме от Солидарната Отговорност... Зима в Странджа Театър за драма. опера и балет, Бургас
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
30
31
1
2
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development