Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Пловдивският клуб Zonta International отличи Светлин Стоилов и актьорите от Мелпомена с Жълта роза



20 Март 2011, Неделя



Директора на театъра беше удостоен с титлата Кавалер на жълтата роза

На 18-ти март Зонта - клуб Пловдив раздаде призове на традиционен Пролетен бал. Благотворителният коктейл се проведе в Новотел Пловдив под мотото "За чиста Земя-подай ръка, сбъдни мечта”. Събраните средства ще отидат за изграждане на първата интерактивна детска еко-площадка и за стипендии за обучение на деца в неравностойно положение.

Статуетката „Златна роза”, символ на Zonta International, беше връчена на директора на театрална формация „Мелпомена” - Светлин Стоилов. Наградата се връчва за принос в осъществяването на благотворителните каузи на неправителствената организация. Вече две поредни години актьорите от „Благородният испанец” и „Големанов” гостуват благотворително на пловдивска сцена в помощ на деца в неравностойно положение.  Обичаният актьор Любо Нейков, който майсторски се превъплъщава в образа на Големанов, се изяви като домакин и водещ на благотворителното събитие.

По време на Бала на благотворителен търг бяха разпродадени няколко специални предмета с особена стойност за град Пловдив. Най-ценният от които - ракетата на Цвети Пиронкова от Уимбълдън, с която топ тенисистката ни достигна до полуфинала на Уимбълдън и победи Винъс Уилямс (6:2, 6:3). Цвети предостави ракетата си в полза на каузите на Zonta. Гостите на  благотворителна вечеря наддаваха и за една от картините на видния пловдивски художник Николай Няголов.

Zonta International  е световна организация от лидери и изявени професионалисти в различни области, които работят заедно за подобряване положението на жените по света чрез обслужване и защита. Неправителствената организация има повече от 33 000 членове в над 1200 клуба в 67 страни и географски райони. Zonta поставя въпросите на жените пред ООН,  предлага решения, привлича вниманието на обществото и окуражава участието на членовете си в политическия живот на местно ниво.

Пловдив, Мелпомена
Кавалер на жълтата роза



Прочетено: 5904 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Люцерна Римокатолическата черква Арменската черква Сурп Хач KST Bourgas 1975 Декоративни дървени конструкций Пролет, кокичета сред тухли Флора Бургас 2009 Созопол жажда за светлина Първа копка Долно Езерово Йордановден 2011, Бургас - от Тина
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development