Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Бургас: 4 Българо-гръцките дружества за първи път на една сцена22 Март 2011, ВторникНа територията на област Бургас на една сцена ще се съберат 4-те българо-гръцки дружества.

Погърчват ни, биха казали някои :))

Инициативата е на областна администрация.  Поводите са три: 3 март -националния празник на Република България, 25 март-националния празник на Република Гърция и Християнския празник - Благовещение. 

Българо-гръцките дружества от Несебър, Поморие, Бургас и Созопол се стремят да съхранят езика, обичаите, традициите и преданията на деди си-древните месемврийци, анхиалци, пиргйоти и аполонийци . Целта е развиване и разширяване на всестранните връзки между Република България и Република Гърция и техните народи.

Дружество „Месамбрия”- Несебър  има близо  150 члена. Разнообразните клубни дейности, като изучаване на гръцки език, вокална група за гръцки песни с ръководител Вяра Димитрова,съпътстват  живота на членовете му.


Дружество „Анхиало”- Поморие  наброява 280 члена, сред които и младежка организация от 30 члена. Ежегодно, желаещите деца изучават гръцки език, както и участват в танцов състав, изучавайки български и гръцки фолклор. В дружеството е създаден дамски хор с диригент Розалина Коцева.

В дружество „Пиргос” Бургас към днешна дата членуват близо  200 души .От 1999г. е създаден детски хор и танцов състав, а по-късно и дамска вокална формация „Ангира”, с ръководител Василка Кузманова.

Дружество „Аполония” - Созопол има над 320 члена, сред които и младежка организация.Още от 1992г. функционира хор,по-късно и оркестър към дружеството. Особено голямо внимание  се отделя на традициите и бита, които ежегодно се повтарят,печелейки все повече съмишленици  сред младите и подрастващите.

На 23 март 2011 година от 17:30 часа в Областна администрация Бургас - богата музикална програма, която са подготвили членовете на българо-гръцките дружества. На събитието ще присъства Генералният консул на Република Гърция в Пловдив Николаос Пиперигос. Поканени са още кметовете на 4-те общини.Прочетено: 4512 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
попътна Парк в Бургас, Младежки дом Морска градина Бургас МАШИНА ЗА ШЛАЙФАНЕ НА СТЕНИ И ТАВАНИ 1099 ЛВ.ТИП ЖИРАФ+ ПРАХОСМУКАЧКА Курсове по Регресивна Терапия в Институт за Регресивна и Реинкарнационна Терапия – Уъркшопове – Индивидуални сесии по регресия прозорци в хале Мебелна Фабрика ДИЕЗ Кокили за Строителите-супер НОВО!!! Етнографски музей Бургас централна градска тоалетна Театър за драма. опера и балет, Бургас. Флора Бургас 2009
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
28
29
30
31
1
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development