Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Най-сериозна бариера пред емигрантите е езиковата

Бургас - Културна среща ИМИГРАНТИТЕ ИМАТ ПРАВА



23 Март 2011, Сряда



Имигрантите са добре приети от българското общество, най-сериозната бариера за тях е езиковата

На 22 март за бургаски имигранти в Бургас се проведе с мултикултурна среща. Надсловът на срещата беше « Имигрантите имат права».

Пролетното тържество беше открито с великолепно изпълнение на „Невено, моме хубава”. Цветове и багри от българските народни носии представени от Дияна Дончева, Мария Германова и Соня Василева изпълниха празника.

Малката Анна Задикян дефилира с традиционна арменска носия.

На „Морската пролет” бе презентацията на последните  данни за отношението на българите към имигрантските общности в страната. Изследването е направено от МБМД по поръчка на КЗД. Според резултатите от това проучване българското общество е толерантно като цяло към имигрантите, дошли да живеят и работят в България. По време на пребиваването им в страната за тях най-голямата бариера е езиковата, а най-въздържани са имигрантите по отношение на обучението на децата им в български училища. Вероянтите причини за това са високите такси, които плащат те в нашите училища, обясни Ирина Иванова. Като цяло изследването сочи, че имигрантите у нас се чувстват по-добре приети, отколкото в западните страни.

На бургаската „Морска пролет” организирана от ИЦИ – Бургас присъстваха  имигранти  и партньори на центъра. Голяма част от тях бяха довели и своите малки деца.

В самия край на пролетното тържество имигрантите получиха поредните над 100 билета за спектакъла «Севилския бръснар» на Държавна опера Бургас, която също е партньор на ИЦИ.



Прочетено: 3536 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Синята пеперудка АВТОСЕРВИЗ За Майсторите!!!!!!! Фен Кукерландия 2011, Ямбол Кавказка иглика Созопол. морето Созопол пазач Черноморец-Поморие Pepi
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development