Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Протест Кауза БУРГАС. Покана от Ваклин Стойновски



30 Март 2011, Сряда



Компенсиране поскъпването на живота в страната чрез социални мерки на местната администрация

Утре, 31.03.2011 г. от 18:00 пред сградата на община Бургас, ще се проведе обявеният в началото на месеца организиран, политически протест.

Политическите искания са за промяна на приоритетите в местната политика на Бургас.

По света има "бананови републики". Правителството обяви България за "картофена република". Управниците в София са си проблем за цялата държава. Ние протестираме срещу местната администрация в Бургас. Предлагаме алтернатива в местната политика.

Искаме социални придобивки и финансови облекчения за бургазлии.
Искаме цялостното поскъпване на живота в страната да бъде компенсирано на местно ниво от управляващите в град Бургас.
Настояваме парите, които хората допълнително харчат за поскъпналите стоки от първа необходимост да бъдат компенсирани чрез намалянето на местни данъци и такси. Настояваме за намаляне на размера на глоби в Бургас, които са по-високи, в сравнение със столицата.
Настояваме цените на услугите, които предоставя община Бургас, да бъдат намалени или направени безплатни, по примера на съседни общини.
Всички искания в протеста бяха представени на вниманието на съгражданите ни през последния месец, като част от моята заявка за кметския пост в Бургас на предстоящите избори.
Всички искания в протеста са били предложени и аргументирани от мен чрез докладни записки до Общински съвет Бургас, в качеството ми на общински съветник.
Всяко искане е било съпроводено с предложено решение на проблема и алтернатива.
Исканията са основа на една социално ориентирана програма за различно управление на Бургас, а не уличен популизъм.
Сега на площада, чрез протестен митинг ще покажем на управляващите, че в Бургас има алтернатива.

Всички искания ще бъдат оформени в подписка, която ще бъде приложена към нови докладни записки към Общинския съвет - Бургас. Знаете, че някой от моите предложения бяха отхвърлени само с няколко гласа и подписите на съгражданите ни могат да мотивират част от управляващото мнозинство да спре упорството си.
 
В митинга, участие са заявили структурите и симпатизанти на ПП "Бургас" от всички съставни селища и квартали на Община Бургас. Отделно има много обаждания и декларирани симпатии, както и заявено присъствие от обикновени наши съграждани, които не са съгласни с настоящата политика в страната и града ни.
Очакваме над 3'000 бургазлии да ни подкрепят в този ден. МВР и компетентните органи са уведомени и очакваме съдействие за спокойно провеждане на митинга.

Имаме обаждания от редица организации и личности в Бургас, които ще присъстват на протеста, солидаризират се с исканията ни, но желаят да запазят собствена политическа идентичност.
Приканвам всички партии в политическия спектър ляво-център да ни подкрепят за този протест. Исканията ни са за социално ориентирана политика в Бургас.
Заедно можем да го постигнем.
 
С Уважение,
Ваклин Стойновски



Прочетено: 3944 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Графила 2009, Бургас Слънчев бряг не е само строителен обект Pepi Лятната естрада в Морската градина Цъфнали череши Флора Бургас 2009 Попрошайка воробей Странджа МАШИНИ ЗА  БЕЗВЪЗДУШНО БОЯДИСВАНЕ 1690 ЛВ. PROFI  www.serafimov-systems.eu В очакване на жертвата Конкурс прическа Бургас 2009 созопол
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development