Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
Футбол
Чудо не стана, но се появи оптимизъм

Дебютният мач на Георги Василев



02 Април 2011, Събота


Автор: Петко Иванов

В деня на дебютния мач на старшитреньора Георги Василев на Черноморец очакванията на всички бяха за драстична промяна на игровия облик на отбора.

Треньорът беше вложил много сили в мотивирането на играчите на Черноморец и  бе на път да види резултата от своята 10 дневна работа в клуба.

След множество тренировки  за тактически, физически и технически подобрения в представянето на Черноморец се състоя един наистина труден двубой с отбора на Черно Море.

Клубът на варненци, заемащ 6-тото място в ранглистата на шампионата, имаше причина за спокойствие и търпение.

И така след  тренировката, на която бургазлии излязоха с прекалена амбиция и увереност в името на победата останаха лошо излъгани от изгарящото желание да се докажат пред собствена публика и да постигнат така желаната победа. Уви, в деня на лъжата всички(една “шепа” хора) на стадион Лазур останаха наистина заблудени от вихреното начало на мача.

Под лекия ръмеж на дъжда, в мрака на петъчния ден и студа  обгърнал феновете в тази футболна нощ, бургазлии започнаха с добро владение на топката и бързи и точни пасове помежду си. Въпреки че, разполагаха с по-гласовита агитка, нищо не подсказваше, че мачът ще добие подобен развой.

Летаргията на публиката не успя да се принесе в пълна степен и на терена. Бързата игра в първите минути срещаше парирането на  варненската защитна игра, налагаща обаче преса в необходимия момент, до първия гол на Георги Божилов в 9-тата минута. Голът, давайки необходимия тласък на зелено-черните, засили  пресата. И борбата за първа топка.

Отборът на домакините бе солиден в защита и играеше правилно тактически и технически, когато в 18-тата минута падна и 2-рото попадение от дузпа, подарена от Орлин Старокин за нарушение срещу Сашо Александров. Отборът на Черноморец, зашеметен от двете бързи попадения се опита да се противопостави със съответните контраатаки шутове по посока на противниковата врата , но липсата на креативния градивен халф във центъра на полузащитата не им позволи промяна.

Гостите успяваха да накъсват играта в най-точния момент и да парират силните удари.Но тази твърда защитна тактика им донесе наказание от жълти картони на футболисти като Самуел Каамазаола. Но въпреки психологическата травма получена още толкова рано в мача Акулите не спряха да гонят до последно възможността за промяна в резултата.След 30-тата минута преимуществото на Черно Море беше видимо, изразяващо се в преса по цялото игрище и много умело ръководена защита.Но последвалия опасен удар в 39-тата минута от страна на Йохен Зайц посъбуди задрямалата публика, която наброяваше не повече от 1 сектор , заедно с агитката.След почивката бяха извършени смяна и на терена се появи Муса Койта с цел да изостри атаките на сините.И точно той успя да спечели дузпа в 61-вата минута, която в изпълнение на Георги Андонов, не успя да се превърне в гол, спасен от вратаря на гостите Илко Пиргов.Немощтта на бургазлии трая до 93-тата минута, когато Хайри донесе почетния гол, така дълго чакан от Черноморец за крайния резултат от 2 на 1 в полза на Черно Море.








Прочетено: 6000 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Бургас., ФЛОРА 2008 полети и пристани 02 pepi залез над ез.Вая-Бургас.JPG Флора -Бургас-2009.JPG Люцерна парцалки 3 Мото клуб Машините на Леонардо АВТОСЕРВИЗ Цвят на череша с пчели Хималаи
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development