Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Отборът е като урочасан

Бургас: Черноморец Бургас ще гони зли духове



футбол, Бургас
Ключови думи: футбол, Бургас
08 Април 2011, Петък


Автор: Петко Иванов
Източник: Bourgas.org

Момчетата на Георги Василев нямаха физически вече физически сили и късмет да преборят тегнещият малшанс. Вратарят Борел издъни отбора като за световно

Срещата бе загубена с 9:7 при изпълнение на дузпи срещу отбора на Славия, след като в редовното време двата отбора завършиха наравно 4:4.

Нищо в облачната вечер над град Бургас не предвещаваше небивалия футболен спектакъл, в който участие взеха бургаските футболисти и съперниците им от София. На фона на хваналия паяжини стадион “Лазур” присъствието на обидно малкото публика предвещаваше блед мач, имайки предвид летаргичния начин, по който Черноморци проведоха загрявката преди срещата.

Централната линия на терена разделяше приповдигнатостта на настроението идващо от София и смазващата психологическа травмираност на възпитаниците на Георги Василев. Единственото успокояващо нещо преди поредния сблъсък пред бургаската публика бе наличието на достойната агитка на Сините Акули, която и в най-трудния момент, когато цените на билетите са непосилни за нея, пак е на стадиона и с вик на протест застава гордо до любимците си .

Дойде моментът на първия съдийски сигнал и булото на посредствеността провиснало над Черноморец се изпари и отборът заигра със все сили.

Още във 48-мата секунда Браганаца имаше щастието да реализира отсъдената срещу фаул над Георги Андонов дузпа от футболиста на Славия – Йосас Басо. Голът окрили домакините и те започнаха да показват истинския си потенциал. Динамичната игра, изпълнена с бързи пасове, високи центрирания към високите Муса Койта и Браганца постоянно застрашаваха противниковата врата. Наситеният с изключително много физически единоборства, борба за първа топка и фаулове двубой започваше да оправдава статута си на мач за купата на България.

Открояващият се над всички Николай Божов успя да върне отбора си в играта в 16-тата минута на срещата, след като бе напревил пробиви между защитата на бургазлии. Това не сломи духа на Черноморец и в 32-рата минута Георги Андонов получи пас зад гърба на отбраната на Славия и отново окрили всички присъстващи на стадиона с гол за 2:1.

Мачът са заформяше доста груб и с предимно дефанзивна игра от страна на софиянци. А спокойствието в действията на акулите от черноморския град показваше спазване на тактически указания, контрол бърху играта и убеденост в силите си.

Двубоят бе наситен с доста статични положения – корнери и преки свободни удари. През първото полувреме номер 83 Хайме Браганца се прояви с обнадеждаващи качества – добър дмараж с топката, борбеност във физическите сблъсъци, гардиране на топката и дори се нагърбваше с огранизаторски функции да създава положения за своите съотборници.

Започна и второто полувреме при превес на бургазлии в резултата, но леко тромавата игра и разкъсването между защитата и нападението отново сами по себе си говореха за липсващото звено в отбора на Черноморец – креативният халф, изграждащ играта. Функция, която на моменти изземваха Хайри и капитанът Дянков, но поради дефанзивните си функции не съумяваха.

Опреснителната смяна на Мартин Тошев с Пламен Крумов не успя да помогне на отбора да запази преимуществото си и така заменилият Мартин Кушев нападателя на столичани Георги Христов отново изравни с глава от корненр за 2:2 след поредна лоша намеса на вратаря на домакините Паскал Борел.

В мача не липсваха и доста жълти картони като течи на Хайри в 70-тата и на Божов в 73-тата минута. Играта стана още по-динамична с изобилие от контра-атаки спирани от стабилните изяви в защита на капитана на отбора -Траян Дянков, помощника му в защита- Енис Хайри и техния съотборник Венцислав Бонев.Всичко това продължи до 76-тата минута, в която Йохен Зайц поведе отбора си към така дълго бленувана победа, вкарвайки за 3:2, след грешка на Боса.

Бурната игра в среднощния час тепърва загатваше за невероятния развой на срещата. Всички зрители тръпнеха с недоумение от изобилието на голове и лековатите грешки на любимеца си на вратата на Черноморец- Борел, разсеян или не достатъчно концентриран, през чиито ръкавици головете падаха един след друг по същия начин както на отсрещната врата колегата Емил Петров имаше подобна участ.93-тата минута на мача бе определяща гола с втория гол на Николай Божов изпълнен със задна ножица, но много спорен поради съмнения за засада и опасна игра.3:3.

По време на първото  продължение след редовните 90 минути, Пламен Крумов изведе нападателя на Черноморец Георги Андонов, който с глава покачи за 4:3.

Шутът на Жуниньо в 97-та минута разтресе гредата на Паскал Борел и вцепени всички на стадиона, останали така до гола на Диян Молдованов в 101-вата минута, възползвал се от грешка на Хайри, изравнявайки за пореден път за 4:4.

Откарвайки мача до изпълнение на 11-мертови наказателни удари, момчетата на Георги Василев нямаха физически вече физически сили и късмет да преборят тегнещият малшанс, и въпреки мотивиращите виковете на агитката преместила се от едната врата до другата, с желанието да вдъхне кураж на стража на бургаския отбор, футболистите на Черноморец пропиляха и тази си възможност да изплуват от блатото на посредствеността.Купата и евро-учестията бяха вече мираж, оставаше първенството, в което Славия дишаше във врата на акулите.



Прочетено: 8809 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
561
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
културен център аЗ В  АНГЛИЯ Кавказка иглика Над Община Бургас ГРОБИЩЕН ПАРК Алеята-Бургас витраж5 Spirit of Burgas Учебници CALLAN метод Пътна помощ
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development