Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Бургас: клъстър за интермодален транспорт



бургас, интермодален клъстер, транспорт, Българска стопанска камара, Търговско-индустриална камара Бургас
Ключови думи: бургас, интермодален клъстер, транспорт, Българска стопанска камара, Търговско-индустриална камара Бургас
10 Април 2011, Неделя



В залата на Община Бургас се проведе Втора работна среща за обсъждане на възможности и конкретни подходи за учредяване в Бургас на клъстър за интермодален транспорт

Инициативата за транспортния клъстър е на Българска стопанска камара и Търговско-индустриална камара Бургас, а сред участниците в срещата, подкрепящи идеята, са Пристанище Бургас ЕАД, корабни агенции, спедиторски и транспортни фирми, както и Община Бургас, Областна администрация Бургас и др.

Участниците в срещата се обединиха около идеята, че необходимост от внедряване на подобна международно призната организационна иновация, каквито са клъстърите, има, и нейното развитие може да бъде обезпечено, както с усилията и ангажираността от страна на местния бизнес, така и чрез финансиране по европейски програми, каквато възможност има предвидена по ОП „Конкурентноспособност”. По време на обсъжданията за най-подходяща правна форма бе предпочетена НПО - регистриране на клъстъра като неправителствена организация с нестопанска цел.

Бургаски фирми, прояващи интерес към включване като учредители в клъстъра, могат да го направят до 12.04.2011 г., като заявят своето желание в Търговско-индустриална камара – Бургас, на e-mail [email protected], тел. 056 840 850.

Клъстърът за интермодален транспорт ще бъде доброволно обединение на компании от Област Бургас с интереси в транспорта. Идеята е участниците в клъстъра да могат по-добре да си сътрудничат и допълват взаимно, да повишават своята ефективност чрез обмен на доказали ефикасността си иновативни решения, практики, ноу-хау, бази данни и др. Всичко това трябва да засили конкурентността не само на участниците в самия клъстър, но и икономика в Бургаския регион като цяло.



Прочетено: 4558 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
булка от Бургас Цъфнали череши Финансова помощ за бедните Kapoto Списание Влъхвите Предлагаме инкубатори за люпене на яйца Арменската черква Сурп Хач Пътна помощ Кокили за Строителите-супер НОВО!!! Хималаи
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development