Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Каскадьор танцува върху мотор на шоу в панаира



Как мотоциклетът може да бъде уред за гимнастическо съчетание и площадка за танц показа световно известният каскадьор Рафаел Пасиербек в Пловдив.
Ключови думи: Пловдив, изложение, Международен панаир, мотоциклети
10 Април 2011, Неделя



Как мотоциклетът може да бъде уред за гимнастическо съчетание и площадка за танц показа световно известният каскадьор Рафаел Пасиербек в Пловдив.

Как мотоциклетът може да бъде уред за гимнастическо съчетание и площадка за танц показа световно известният каскадьор Рафаел Пасиербек в Пловдив. Той е специален гост на изложението за мотоциклетизъм „Феър мото шоу“, което се провежда от 8 до 10 април в Международен панаир Пловдив.
 25-годишният европейски шампион, известeн с имет  Stunter 13,  демонстрира своите акробатични трикове с  „Кавазаки 66“. С  него прави различни фигури седнал с гръб към кормилото или изправен  само на един крак върху него.  Рафал, когото специалистите определят като „повече гимнастик, отколкото каскадьор“, показа и пред българските си фенове как върху две колела се играят упражнения, наподобяващи съчетание от спортната гимнастика. Премятания от двете страни на мотоциклета и въздушни ножици завършиха с танц върху седалката.
 Шоуто на стънтера включва и дрифтинг (плъзгане), което се практикува предимно с автомобили.
 Професионално се занимавам с този спорт от няколко години, но съм на мотора  още от 6-годишна възраст, тъй като цялата ни фамилия е свързана с мотоциклетизма, разказа Рафал Пасиербек на пресконференция преди откриването на „Феър мото шоу 2011“. Той призна, че по неговата машина „има толкова много подобрения, та вече няма почти нищо общо с оригинала“.  Участвал съм в редица престижни състезания, правил съм шоу програми в много държави, но за първи път се включвам в събитие от такъв мащаб като това изложение,  заяви  Рафал Пасиербек.
 „Очевидно, тази година и участниците, и посетителите са повече. Благодаря на Международен панаир Пловдив за това което прави, защото то е съществена част от спорта“, подчерта заместник-министърът на физическото възпитание и спорта Иван Ценов, който откри изложението.
 „То събира  фирми и посетители, обединени от общия им интерес към един екстремен спорт. Любителите на високите скорости откриват тук всичко, свързано с тяхното хоби.  Съчетанието на бизнес и атракции създава неповторимия облик на форума“, заяви Иван Соколов, главен директор на Международен панаир Пловдив, който организира проявата.
 На нея се представят фирми и експонати от 12 държави.  За първи се показват електрически скутери, към които посетителите веднага проявиха интерес заради поскъпването на горивата и тежкия трафик в градовете. В експозициите има богата гама мотоциклети, скутери, АТВ, резервни части, оборудване, аксесоари и консумативи, поддръжка и тунинг.
 Тук може да се види и спортна мода.  Предпазни облекла, приличащи на рицарски доспехи, са най-новите модели, доставени от САЩ. Конструкцията им наистина е заимствана от рицарите, защото целта е да осигурят максимална защита на цялото тяло, обясниха от фирмата, която ги предлага. Термо бельо и изолиращи екипи също са сред новостите в гардероба на мотористите. Хит веднага станаха маските за лице, изрисувани като черепи.
 Българските стънтъри ще се изявят на състезания  с мотори в събота и със скутери в неделя. Новост е конкурсът за ръчно модифицирани мотоциклети, на който сервизи и ентусиасти ще покажат как една обикновена машина може да се превърне в уникат и да съперничи на шампионския мотоциклет на Рафал Пасиербек. 
 Демонстрациите на известния каскадьор ще продължат и през трите дни на изложението. Те ще бъдат на 8 април от 17 ч, на 9 април от 15 ч, на 10 април от 11.30,  от 13.45 и от 15.40 часа.
 За посетителите с мотоциклети е осигурен безплатен паркинг в панаирния комплекс. Цената на билетите е 5 лева, за клубове с предварителна заявка – 4 лева, а за цялото време на проявата – 12 лева.


Прочетено: 5088 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
производител на мебели по поръчка- мебели,кухни,вградени гардероби,легла,секции,антрета,детски стаи,офис на конкурентни цени Източнокатолическата черква Флора Бургас 2009 Първа копка Изгрев Ботева Първа копка Конкурс прическа Бургас 2009 Мандарин бургаска среща
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development