Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Възобновяеми енергийни източници и енергийна ефективност – шансове и перспективи



Възобновяеми енергийни източници и енергийна ефективност
Ключови думи: енергийна ефективност, симпозиум
10 Април 2011, Неделя



Съвместно представяне на изложители от Югоизточна Европа и Германия в София Учредяване на експертен съвет по екология към Балканското бюро

Симпозиум на тема «Възобновяеми енергийни източници и енергийна ефективност – шансове и перспективи»
Съвместно представяне на изложители от Югоизточна Европа и Германия в София
Учредяване на експертен съвет по екология към Балканското бюро

Симпозиум на тема «Възобновяеми енергийни източници и енергийна ефективност» (ВЕИ и ЕЕ) ще се проведе в София на 14 април 2011 г. Мястото на провеждане на събитието е конферентната зала на хотел Метрополитън София. Симпозиумът е тематично свързан и съгласуван с изложението по ВЕИ и ЕЕ, което се провежда между 13 и 16 април в Интер Експо център. На симпозиума ще бъдат представени държавните политики в сектора, опитът на българските предприятия, както и германският опит в развитието на зелените енергии и енергийната ефективност. Специално внимание ще бъде отделено и на възможностите за съвместната работа и опитът на Германия в сътрудничеството с фирми от ЮИЕ.
Тази година Балканското бюро има свой собствен щанд на изложението, който е финансиран от проекта за икономическо коопериране между Райнланд-Пфалц и Югоизточна Европа. На изложението ще се представени фирми от Германия и фирми от региона - Албания, България, Македония, Румъния, Хърватия, Черна гора. Целта е задълбочаване на икономическите връзки между Германия и Балканите, обмен на опит и ноу-хау, разкриване на нови пазари и възможности.

По време на симпозиума участниците и лекторите ще направят SWOT анализ (предимства, недостатъци, възможности и рискове) на сектора на ВЕИ и енергийната ефективност от няколко различни перспективи - тази на фирмите, на браншовите организации и на обучителните институции в сектора. С напредъка в развитието на ВЕИ и ЕЕ става все по-важно да се започне обществена дискусия относно това какво се е постигнало до момента, какво се прави понастоящем и как да се пренесат и приложат добри практики за по-нататъшното развитие.

Участниците в мероприятието ще споделят практически опит и ще представят с какви предизвикателства се сблъскват във всекидневната си работа. Немските експерти ще запознаят гостите с кратък доклад за състоянието и развитието на бранша в Германия, както и възможностите и пречките пред съвместната работа с български фирми и фирми от региона. Те също така ще дадат препоръки за по-нататъшното използване на ВЕИ и за предприемането на мерки за енергийна ефективност в България.

Представители на Професионалната гимназия по транспорт и енергетика „Хенри Форд” и Европейският политехнически университет в гр. Перник ще представят възможностите за професионално обучение и квалификация в областта на ВЕИ и ЕЕ.

Сред официалните гости на симпозиума ще бъдат представители на Министерството на икономиката и енергетиката, Немско посолство в България, Агенцията по енергийна ефективност, Асоциацията по екологичен инженеринг, Занаятчийска камара Кобленц, Германо-българската търговско-промишлена камара и Българска стопанска камара.
 
След приключване на симпозиума ще се състои и учредяване на експертен съвет по екология към Балканското бюро. Неговата главна цел ще бъде да насочи общите усилия в популяризирането на екологията, зелените енергии, енергийната ефективност, както и в насърчаване на прилагането на добри практики от страните-членки на Европейския съюз.

С настоящето каним представителите на средствата за масова информация на откриването на симпозиума, което ще стане в 10.00 часа в зала „Брюксел” на хотел Метрополитън София.



Прочетено: 4512 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
2
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Бургас ГРОБИЩЕН ПАРК Добро утро Aerogara Byrgas моите цветя залез жажда за светлина Пречиствател на въздух за стая с термометър Разоран двор, угар Родното небе Изпращане...
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development