Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Новини Бургас: Безопасно колоезденеСнимка vyacheslavstoyanov.com
Ключови думи: веломаратон, новини от Бургас, Бургас, обиколка на България
16 Април 2011, СъботаВ Бургас пристигна Първият любителски веломаратон - обиколка на България

Бургазлии могат да се включат във вело маратона „Безопасно колоездене”, макар и в рамките на града

Първият любителски веломаратон - обиколка на България, който има за цел да популяризира велосипеда като транспортно средство за безопасно придвижване в населените места, пристига в Бургас на 18 април /понеделник/.
Всички бургазлии, които се вълнуват от идеите, прокламирани от организатора - Фондация "Фактор", могат да посрещнат вело маратона на своя територия и да се включат в него със своите велосипеди, макар и в рамките на града.
Колоната ще дойде на бензиностанция „Петрол” – при входа на Бургас откъм Слънчев бряг, между 16.30 и 17.00 часа. На това място бургаските приятели на колоезденето могат да се присъединят към нея. Там тя ще бъде изчакана от автомобил на общинска полиция, който ще я поведе към сградата на Община Бургас.
Около 17.30 часа велосипедистите ще пристигнат пред Общината и ще направят презентация на своята инициатива в Заседателната й зала. Всеки желаещ може да присъства.

Обиколката започна в София на 2 април 2011 г. и ще завърши на 4 май 2011 отново в София. Ентусиастите стартират всеки ден от различно населено място. За времето на колоездачната обиколка участниците ще карат 2500 км. и ще преминат през 33 града, 28 от които са областни центрове, извършвайки пълна обиколка на България.
Във велосипедната обиколка участват 29 човека, сред които има и граждани на Турция, Молдова, Украйна и Русия. Още 96 велосипедисти са изявили желание да участват в отделни етапи от маршрута.
Целта на обиколката е да се представят пред обществеността предимствата на велоалеите и придвижването с велосипед. Ентусиастите-колоездачи също така ще дискутират с общинските и областни власти необходимостта от:


* Изграждането на нови и поддръжката на вече изградени велоалеи, велопътеки и сектори за колоездене на територията на Република България. Национална стратегия за изграждане на национална мрежа от велосипедни алеи;
* Стандартизация при изграждането на велоинфраструктура, конструкция и пътна маркировка;
* Създаване на Европейски колоездачен туристически коридор през територията на Република България - "EuroVelo";
* Пътна маркировка за вече съществуващи новопостроени пътища и колоездачни алеи.

Председател на Фондация "Фактор" и организатор на събитието е велопътешественикът Вячеслав Стоянов. Той става известен с обиколките си с велосипед на Черно море и брега на Гърция през 2009 г. и обиколката на Средиземно море през 2010 г. Вячеслав Стоянов провежда тези велопътешествия за каузата на събирането и рециклирането на отпадъците, изхвърлени на сметища покрай пътищата, бреговете на реките и морските плажове (за повече информация: http://vyacheslavstoyanov.com/ ).Прочетено: 2970 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Колоски на белом фоне спретната къщурка камини всичко за отопланието Несебър Международен Семинар на фризьорите София Стилът на знаменитостите ПАРЦЕЛ В ПАЗАРДЖИК моите цветя бял минзухар флора 2008
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development