Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Новини Бургас: Безопасно колоездене



Снимка vyacheslavstoyanov.com
Ключови думи: веломаратон, новини от Бургас, Бургас, обиколка на България
16 Април 2011, Събота



В Бургас пристигна Първият любителски веломаратон - обиколка на България

Бургазлии могат да се включат във вело маратона „Безопасно колоездене”, макар и в рамките на града

Първият любителски веломаратон - обиколка на България, който има за цел да популяризира велосипеда като транспортно средство за безопасно придвижване в населените места, пристига в Бургас на 18 април /понеделник/.
Всички бургазлии, които се вълнуват от идеите, прокламирани от организатора - Фондация "Фактор", могат да посрещнат вело маратона на своя територия и да се включат в него със своите велосипеди, макар и в рамките на града.
Колоната ще дойде на бензиностанция „Петрол” – при входа на Бургас откъм Слънчев бряг, между 16.30 и 17.00 часа. На това място бургаските приятели на колоезденето могат да се присъединят към нея. Там тя ще бъде изчакана от автомобил на общинска полиция, който ще я поведе към сградата на Община Бургас.
Около 17.30 часа велосипедистите ще пристигнат пред Общината и ще направят презентация на своята инициатива в Заседателната й зала. Всеки желаещ може да присъства.

Обиколката започна в София на 2 април 2011 г. и ще завърши на 4 май 2011 отново в София. Ентусиастите стартират всеки ден от различно населено място. За времето на колоездачната обиколка участниците ще карат 2500 км. и ще преминат през 33 града, 28 от които са областни центрове, извършвайки пълна обиколка на България.
Във велосипедната обиколка участват 29 човека, сред които има и граждани на Турция, Молдова, Украйна и Русия. Още 96 велосипедисти са изявили желание да участват в отделни етапи от маршрута.
Целта на обиколката е да се представят пред обществеността предимствата на велоалеите и придвижването с велосипед. Ентусиастите-колоездачи също така ще дискутират с общинските и областни власти необходимостта от:


* Изграждането на нови и поддръжката на вече изградени велоалеи, велопътеки и сектори за колоездене на територията на Република България. Национална стратегия за изграждане на национална мрежа от велосипедни алеи;
* Стандартизация при изграждането на велоинфраструктура, конструкция и пътна маркировка;
* Създаване на Европейски колоездачен туристически коридор през територията на Република България - "EuroVelo";
* Пътна маркировка за вече съществуващи новопостроени пътища и колоездачни алеи.

Председател на Фондация "Фактор" и организатор на събитието е велопътешественикът Вячеслав Стоянов. Той става известен с обиколките си с велосипед на Черно море и брега на Гърция през 2009 г. и обиколката на Средиземно море през 2010 г. Вячеслав Стоянов провежда тези велопътешествия за каузата на събирането и рециклирането на отпадъците, изхвърлени на сметища покрай пътищата, бреговете на реките и морските плажове (за повече информация: http://vyacheslavstoyanov.com/ ).



Прочетено: 5132 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
полети и пристани 01 Ето го Немо GRAPHILLA 2009, Бургас Бургаски залез.JPG Best friends Мебелна Фабрика ДИЕЗ Spirit of Burgas Алеята-Бургас Великденско яйце Елена Флора Бургас 2009 Флора Бургас 2009
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development