Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Бургас: опорочаване на процедурата по проекта Интегриран градски транспорт



19 Април 2011, Вторник



СТАНОВИЩЕ от Ваклин Стойновски, общински съветник oтносно: Поредно опорочаване на процедурата по проекта Интегриран градски транспорт и опит за злоупотреба с финансови средства в особено големи размери.

Уважаеми бургазлии,

 Свидетели сме на необичайно нагъл опит за поредна злоупотреба със средства от администрацията в Община Бургас. Днес на медиите бе разпратено прессъобщение за откритата в четвъртък, забележете в 17:00 ч.,  процедура за обществена поръчка за 67 автобуса на обща стойност 46'176'206 лв. с ДДС.
 Администрацията на кмета обявява поръчката в този час, за да не може да бъде подложена на контрол, чрез питане в Общинския съвет. Ще се опитам да отрезвя управляващите чрез медиите. За пореден път създават опасност от провал за този проект. Ако предните пъти беше поради липса на управленски умения и административен капацитет, сега е поради КОРУПЦИЯ!

 Г-н Кмете, изтеглете процедурата и променете условията. Създавате международен скандал. Екипът Ви е заложил "прекалено конкретни" условия. Изключвате от състезанието почти 80 % от доставчиците на автобуси по обособена позиция II. Създавате преференция за определен участник и доставчик. Същата схема бе използвана и при доставката на "турските плочки" за Ларгото, за което ОЛАФ вече знае. За плочките злоупотребата е 500'000 лв., тук ще се отклонят милиони. Милиони лева, част от които Бургас ще изтегли като заем по Ваше искане, милиони евро и от европейския данъкоплатец.
 Г-н Кмете, обръщам се към Вас, защото Вие ще носите вината за този скандал. Мои колеги в Общинския съвет сигурно пак ще Ви помогнат и ще атакуват, не Вас, а някой заместник-кмет и за този случай на корупция. Аз търся отговорност от Вас.

 Въпреки опитите да се заобиколи ОбС Бургас и да се възпрепятства възможността за контрол върху тази непрозрачна процедура, уведомявам обществеността, че на сесията в четвъртък съм намерил начин да защитя интереса на град Бургас.

 С уважение,
 Ваклин Стойновски



Прочетено: 4452 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Община Бургас Следобедно кафе МАШИНА ЗА ШЛАЙФАНЕ НА СТЕНИ И ТАВАНИ 1099 ЛВ.ТИП ЖИРАФ+ ПРАХОСМУКАЧКА Менструална чашка MeLuna Spirit of Burgas Бургас, ФЛОРА 2009 на тела Pepi Конникът в парк Елена KST Bourgas 1975 ИЗОСТАВЕНАТА ФРЕГАТА
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development