Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Снимките започнаха това лято на романтичния остров Света Анастасия, край бургаския залив

Островът на Камен Калев ще има премиера в Кан през май



Това е второто участие на Калев в „Петнадесетдневката на режисьорите” и четвъртото в рамките на фестивала.
Ключови думи: Камен Калев, ОСТРОВЪТ, Бургас
19 Април 2011, Вторник



Новия филм на българския режисьор Камен Калев Островът ще има премиера по време на 64 –тото издание на фестивала в Кан.

Новия филм на българския режисьор Камен Калев „Островът” ще има премиера по време на  64 –тото издание на фестивала в Кан. Тазгодишното киносъбитие ще се проведе от 12 до 22 май на живописната  френската ривиера.
След като днес (19.05.2011) преди броени минути (12ч АМ) беше обявен официалния списък с филми, които влизат в  програмата на „Петнадесетдневката на режисьорите” в Кан  с радост научихме, че „Oстровът”   е  българското заглавие в престижната селекция.
http://www.quinzaine-realisateurs.com/2011-selection-h74.html
Това е второто участие на  Калев в „Петнадесетдневката на режисьорите” и четвъртото   в рамките на фестивала. Началото е поставено  през 2005 и по – късно през 2007 г , когато нашият режисьор  влезе в „Седмицата на критиката” с късометражните проекти „Върнете заека” и „Лошия заек”, реализирани съвместно с Димитър Митовски, а само след две години предизвика фурор сред кинообщестото с пълномеражния си дебют  „Източни Пиеси”, чиято премиера беше отново на лазурния бряг. Днес, след още две години Камен Калвев отива отново в Кан, за да представи своя втори пълнометражен филм ”Островът”.


Снимките на „Островът” започнаха това лято на романтичния остров Света Анастасия, край бургаския залив, където актьорите и екипа, живяха под един покрив месец и половина, прекарвайки една  меко казано нестандартна и  необикновенна  лятна  ваканция.


Сходна е историята за любовта  на Софи (Летисия Каста)  и Данийл (Туре Линдхардт), главните персонажи във филма, чието пътуване  до България за лятната отпуска ще остане  незабравимо за цял жовот. За  да опише  тази необикновенна  история  Калев  дава роли на актьори от ранга на Руси Чанев(Павел),  Бойка Велкова (Ирина) – съдържателите на малък ресторант на острова и Михаил Мутафов – фараджията. Малко след пристигането на Софи и Данил на острова , жегата и малцината  мистериозни обитатели на мястото  започват  силно да влияят на настроението  и развоя на събитията там. Осровът постепенно   изважда наяве техните дълбоко погребани страхове и това поставя любовта им на изпитание. За да го преодолеят, те трябва смело да скочат в неизвестното...

„Островът” е със специалното участие на чилийския режисьор и философ Алехандро Ходоровски, който самия Камен определя като „кръстник на филма”. „Сцената в която ексцентричния Ходо се съгласява да играе самия себе си е заснета през последния снимачен ден в Париж, но се явява първа във филма и е от особена важност в сценария,”казва режисьора.


В продукцията участват още Любен Дилов – син, Иван  и Андрей, Милен Цветков и мн други..
„Островът” е реализиран от продуцентската къща Уотърфронт Филм в ко – продукция с Chimney Pot, Film I Vast  – Швеция и  Art Eternal– България с подкрепата на Национален Филмов Център и БНТ. Уотърфронт

Филм е създадена през 2007г от Камен Калев и колегата му Стефан Пирьов, който е продуцент на „Източни пиеси”, а понастоящем - артистичен сътрудник на „Островът” .Изпълнителни продуценти на лентата са Елица Кацарска и Стела Павлова, а оператор е  Юлиян Атанасов  - оператор и  на „Пиесите” .
Очакваме премиерата на филма у нас през октомври, но преди да се завърне на родна земя  му пожелаваме дълъг и щастлив живот по време  на международните  филмови фестивали.



Прочетено: 4900 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Цветя АРКУТИНО Pepi София от Копитото ФАРА НА АХЕЛОЙ ХРИСТИ HAMMER DESIGN – ИЗДЕЛИЯ ОТ КОВАНО ЖЕЛЯЗО Подводен свят лека вечер pepi Изтравниче
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development