Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Международния ден за опазване паметниците на културатаСозопол
Ключови думи: Созопол
20 Април 2011, СрядаС презентация на тема Созопол – древен архитектурен и археологически резерват – наше наследство и гордост, представена от доц. д-р Кръстина Панайотова от Националния институт по археология на БАН, бе даден стартът на състезание с образователна насоченост, което протече в три кръга.

Военният клуб и Основно училище „Св.Св. Кирил и Методий” в гр. Созопол отпразнуваха Международния ден за опазване паметниците на културата.

Целта  на организаторите е да се изгради в младото поколение чувство за съхранение и опазване на културното наследство. Именно в тази насока бе реализиран и самият празник.

С презентация на тема „Созопол – древен архитектурен и археологически резерват – наше наследство и гордост”, представена от  доц.  д-р Кръстина Панайотова от Националния институт по археология на БАН, бе даден стартът на състезание с образователна насоченост, което протече в три кръга.

В първия кръг отбори от пети, шести и седми клас на Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий” – Созопол отговаряха на въпроси, свързани с града – неговите символи, история, музеи, древните народи, които са го обитавали, техния бит и култура и множество други, свързани с „Градът на спасението”. /Созополис - „град на спасението“/

Във втория кръг предмет на оценяване бяха есета на тема „Созопол – минало и бъдеще”, в които децата виждат града си като „Вечният град”,”Градът на боговете” и изразяват своята гордост, че са родени и живеят в него.

Състезанието завърши с подреждане на пъзели, изобразяващи различни забележителности в града.
Книги с историята на Созопол получиха участниците в празника, а отборът на победителите в състезанието спечели екскурзия до гр. Варна и посещение на делфинариума.

„Созопол е един от най-древните градове в България с богато историческо и археологическо наследство, ето защо се радвам, че  ние първи поставяме начало на традицията всяка година да се чества празника на забележителните исторически места и символи, както и паметниците на културата”, заяви областният управител Константин Гребенаров, под чийто патронаж  протече събитието.Прочетено: 3390 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Мото клуб Best friends Светла Аз в Лондон Лутън вечерен Бургас евро 2008 Змийския остров - Созопол Селка къща ahtopol
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development