Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Училища с прием след седми клас в Бургас25 Април 2011, ПонеделникМесец преди изпитите на седмокласниците за профилираните и професионалните гимназии на вниманието на родителите е наръчник, който представя класация на училищата в Бургас и областта.

Таблиците с план-приема за следващата учебна година групират училищата според профила им - езикови, природо-математически, хуманитарни, професионални, с технологичен профил и профил „Изкуства”. Освен това училищата от всеки вид са подредени според минималния бал на приетите миналата година деца, като ясно се вижда кои са най-желаните гимназии във всеки от осемте големи градове, представени в изданието.
 
„Наръчник за родители и седмокласници от цялата страна” включва подробна информация за всеки етап при кандидатстването на седмокласниците, като целта е и родители, и деца да се чувстват по-спокойни и по-подготвени за това, което ги очаква. Изданието предлага техники за намаляване на напрежението преди и по време на изпитите, а също обяснява минута по минута какво се случва в деня на изпитите, кой и как проверява тестовете, рисковете за анулиране на изпитни работи, превръщането на точки в оценки, формирането на бала за всеки вид училище.
 
Съществена част от информацията в Наръчника е посветена на начина на подреждане на желанията преди първо класиране и как всеки родител да прецени шансовете на своето дете да се запише в най-желаното от него училище. Липсата на подобна информация миналата година стана причина 245 деца с много добър бал от София да останат извън класацията, защото в списъка с желания за първо класиране родителите им бяха вписали само паралелки с по-висок бал. Причините бяха две. Голяма част от родителите се бяха предоверили на посочените в справочниците минимални балове на приетите деца предишната година. Друга част от родителите не бяха съобразили, че балът за различните видове училища се формира по различен начин. Тези деца получиха своя шанс чак на трето класиране, но за изключително ограничен брой места.
 
Издател на „Наръчник за родители и седмокласници от цялата страна” е Агенция Ню Импрес. Наръчникът се разпространява от големите вериги книжарници в цялата страна.


Прочетено: 8620 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Конструкция Великолепието на Париж от Бутик Конкурс прическа Бургас 2009 витраж5 Pepi Ритуалната зала в гробищата Глухарчета Конкурс прическа Бургас 2009 Гъбките Miss Sixty
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
5
6
7
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development