Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

МЕЖДУ ДРУГОТО



изложба, Чавдар Гюзелев, Ясен Гюзелеви
Ключови думи: изложба, Чавдар Гюзелев, Ясен Гюзелеви
26 Април 2011, Вторник



Първа съвместна изложба на братята Чавдар и Ясен Гюзелеви в България

Галерия Гая, Кракра 19, София
Изложбата ще бъде отрита в четвъртък, 28.04.2011 в 18:00 и ще продължи до 28.05.2011

Чавдар Гюзелев ще се представи с подготвителни сценографски рисунки.
Ясен Гюзелев ще покаже подготвителни рисунки към картите Таро 1900, чието издаване предстои и рисунки към книгите Пинокио и Дон Кихот.
До този момент двамата братя са участвали съвместно два пъти, през 1984 в Парма, Италия и през пролетта на 2010 в Прага, Чехия.

За авторите:
Чавдар Гюзелев

Илюстратор, сценограф, фотограф, графичен дизайнер Чавдар Гюзелев е от онези универсални артисти, които умело поддържат баланса между класическа традиционна култура и съвременна визия.
Чавдар Гюзелев е роден през 1961 в София. Завършил е Художествена академия, специалност Илюстрация. Работи в областта на график дизайна. Сътрудничил е на списания като Vogue, Vanity Fair, Max. Занимава се със сценография,  илюстрация и оформление на книги и периодични издания.
През 2003 прави сценографията на пиесите „Klein Zaches Genannt Zinober“ (E.T.A Hoffman) Театър Талия, Хамбург, Германия и „Sirano” и (E. Rostan) Театър Талия, Хамбург, Германия. През 2011 получава наградата „Икар” за спектакъла „Сирано Дьо Бержарак” с режисьор Теди Москов, Поставена в Народния театър.


Ясен Гюзелев
Ясен Гюзелев e един от най-изтъкнатите илюстратори в наши дни. Неговото изкуство се характеризира с брилянтна техника, вдъхновена от Ренесанса, добрите реалистични школи оt XIX век, през Прерафаелитите до Сецесиона. В същото време неговите творби са модерни по своята концепция за дизайн, гледни точки, игра между светло и тъмно. Характерната перспективна игра ни препраща към изкуството на Ешер.

В списъка на книгите, които е илюстрирал, с заглавия като „Алиса в страната на чудесата” и „Алиса в огледалния свят” от Луис Карол, „Пинокио” на Карло Колоди, “Дама пика’ от А.С.Пушкин, „Дон Кихот” на Сервантес, „Оливер Туист” на Чарлз Дикенс; приказки от братя Грим, Оскар Уайлд, Джон Ръскин; митологичните истории за „Артур и Екскалибур” или „Орфей и Евридика”, разкази за живота на личности като Сократ и Микеланджело; Карти Таро и др.

Най-важните издатели в кариерата му са:
„J.F.Schreiber”, “Esslingen”; “Grimm Press”, “Taipej”; “Aufbau-Verlag”, Berlin; “Simply read books”, Vancouver; “Walker books”, London.



Прочетено: 7750 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Алеята-Бургас водопадите край с .Стоилово.JPG лека вечер Мой хороший знакомый из Бургаса В атака Рози Катедрала в Париж от Бутик Един рицар в Париж от Бутик Селка къща В Несебър Best friends
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development