Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Кметът нареди мерки за намаляване на задръстванията при пътен възел Юг



пътен възел, Детелина, Меден рудник, Бургас
Ключови думи: пътен възел, Детелина, Меден рудник, Бургас
28 Април 2011, Четвъртък



Изпълнението на проекта за изграждане на пътен възел Юг при сега съществуващото кръстовище Бургас – Средец – Созопол, навлезе в сериозна фаза. Заради напредналото строителство е намалена пропускливостта в посока Меден рудник – Бургас, което създава задръствания и неудобство за жителите на комплекса.

По този повод кметът Димитър Николов се разпореди да бъдат взети мерки за подобряване на движението при пътния възел. Разговаряно е с ръководството на фирмата – изпълнител /„Хидрострой”/. Оттам са се ангажирали сутрин между 07.00 и 09.00 часа, когато трафикът е най-натоварен, да осигурят максимална пропускливост за излизане от „Меден рудник”. През останалата част на деня това ще става само по едното платно.

Потърсено е и съдействието на Пътна полиция. Нейни служители ще управляват сутрин ръчно светофарната уредба при кръстовището, за да реагират моментално при образуването на задръстване, в която и да е посока.

Проектът за изграждане на пътен възел Юг се изпълнява на два етапа, като първият ще бъде завършен през лятото на тази година, а вторият до юни 2012 г. Съоръжението струва 4 млн. и 200 хил. евро, осигурени от правителството на Република България чрез заем от Европейската инвестиционна банка.
Повече от 20 години този обект се водеше сред приоритетите на няколко правителства, но никой до този момент нямаше волята да предприеме конкретни действия за реализирането му.

Целогодишно оттук преминават автомобилите на 80-хилядния комплекс "Меден рудник". Трафикът се натоварва допълнително, тъй като през територията на община Бургас минават транспортни коридори от национално и международно значение, популярни туристически маршрути, свързващи севера и юга. В кръстовището се пресичат два важни международни транспортни коридора към Турция и Гърция.

„Сигурен съм, че всички в Бургас, но най-вече хората от „Меден рудник”, осъзнават важността на този пътен възел. Още веднъж искам да ги помоля за търпение и разбиране. Убеден съм, че накрая всички ще сме доволни и временните неудобства ще бъдат забравени”, каза кметът Димитър Николов.

Междувременно в „Меден рудник” започнаха частични ремонти на пътната мрежа. Няма как в момента там да се правят цялостни реконструкции, тъй като скоро започва подмяна на стара и полагане на нова канализация и водопроводи. Това ще стане с европейски средства, спечелени от Община Бургас. Проектът е сложен и ще има разкопавания в голяма част от „Меден рудник”, но изпълнението му ще подобри качеството на живот в най-големия бургаски жилищен комплекс.



Прочетено: 6050 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
така е по-добре Wall! Гъбките сградата на Общината хотел приморец прозорци в хале изгрев бл.29 вх.7 МАРИНА КЕИП Пони тоже кони Воробей от страха полез на стенку Бургаският мост Известен Созополски профил
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development