Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Съюз на архитектите в България: двудневен форум на архитектите от Черноморския регион



Съюз на архитектите в България
Ключови думи: Архитекти, Съюз на архитектите в България, Георги Бакалов
30 Април 2011, Събота


Източник: Радио Фокус

Архитект Георги Бакалов председател на Съюза на архитектите, обясни, че в срещата ще участва заместник-министрът на регионалното развитие Лиляна Павлова, заместник - министърът на културата Тодор Чобанов, командващият на Военноморските сили контраадмирал Пламен Манушев, президентът на Световната организация за недвижими имоти ФИАБЦИ и др.

Покана за участи е във форума е отправена към Съюзите на архитектите (Камарите на архитектите) както на черноморските държави, така и на Кипър, Австрия, Англия, Саудитска арабия, Йордания и др.
Архитект Георги обяви, че в срещата ще има представители от Ливан в лицето на ръководството на тамошния съюз на архитектите, от Русия ще бъде вицепрезидента на съюза на архитектите и зам.-главен архитект на Москва, както и други видни архитекти от Русия.

По думи на Бакалов целта на международната конференция е на експертно ниво да се изяснят възможностите за бъдещо изграждане на система от пристанищни съоръжения по поречието на р.Дунав и Черно море, които да станат част от цялостна концепция за развитие на териториите над тях. На форума под формата на изложба ще бъдат представени предварителни проучвания и идеи за развитие на 20 общини - 10 черноморски и 10 дунавски. Те включват предложения от транспортната и туристическа инфраструктура, свързани с бъдещи инвестиционни интереси. Очакваният резултат от срещата е правителствата на черноморските държави да възложат и финансират изработването на обща пространствена концепция. Тя ще послужи за основа за проучване, проектиране и поетапно активиране на териториите, свързани с черноморска магистрала, която да развие крайбрежния и акваториалния ресурс (пристанища, яхтинги, туризъм и други).



Прочетено: 16892 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
599
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Spirit of Burgas ПЕПИ Кокили за Строители Флора Бургас 2009 моите цветя Небе Жълтурче Хамали Грийн – Пренос и Транспорт Неизмазана тухлена селска къща камини всичко за отопланието
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development