Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

В Бургас ГДБОП разби престъпна група за измами и изнудване



30 Април 2011, Събота


Източник: Bszone.Info

6 месеца са работили служителите на ГДБОП по установяването на организираната престъпна група, занимавала се с измами в особено големи размери и изнудване

В последвалата операция под наблюдението на заместник-окръжния прокурор на Бургас Ангел Георгиев, са се включили и служители на МВР-Бургас, Монтана и Враца.

Задържани са ръководителят на групата - Д.А. и неговите четирима охранители, участвали и в осъществяването на престъпната дейност: И.А. - Старшинката /44 г./, Р.С. /42 г./, В.М. /22 г./ и Д.Д. /21 г./. Малко по-късно в полицейски капан попаднал и шестият съучастник в групата - А.Т. /32 г./ от гр. Оряхово,  спрямо когото е наложена мярка за неотклонение «подписка». На остналати петима с прокурорско постановление е наложено задържане в рамките на 72 часа.

Установен е механизмът, по който групата е действала. Те заплашвали задлъжнели търговци на селскостопанска продукция и ги принуждавали да влязат в ролята на «зърнопроизводители или търговци». После им организирали срещи с реални търговци, които плащали договорираната стока, но напразно чакали да я получат.

Една от конкретните сделки била сключена в Бургас. Под натиска на  Д.А. и с участието на четиримата му охранители, А.Т. се представил за търговец на зърно пред представител на бургаска фирма. Според предварителната договореност представителят превел по банков път на мнимия търговец 400 000 лв. /част от договорената сума/, за закупуването на 700 т слънчоглед. Естествено фирмата не получила очакваната стока.

В хода на разследването е установено, че освен А.Т. в схемата на мнимата сделка са участвали и други подставени лица, представени като производители и съхранители на несъществуващата селскостопанска продукция. Петимата задържани са криминално проявени, като част от тях са и с осъдителни присъди.

При извършените процесуално-следствени действия на територията на Монтана са събрани доказателства за престъпната дейност на групата и е конкретизирана ролята на всеки един от участниците в групата. Документирано е и мястото, където противозаконно е държан А.Т. и му е оказван психологически натиск преди и по време на извършване на «сделката».

На задържаните са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на престъпна група, за участие в престъпна група, за измама в особено големи размери, изнудване и противозаконно лишаване от свобода.  Мерките спрямо петимата задържани ще се гледат от състав на Бургаски окръжен съд в днешния следобед.

http://www.bszone.info/?p=23171



Прочетено: 4096 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Ремонтира рециклира носачи шарнирни болтове Бургас-моста Пролет, кокичета сред тухли КАЩА 20КМ ОТ БУРТАС Почистваща фирма Варна Алеша Предлагаме инкубатори за люпене на яйца Бургас, ФЛОРА 2009 Калиакра Бургас, ФЛОРА 2008 Флора -Бургас-2009.JPG
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development