Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Би Ти Ви прогони предизборно Светла Петрова



02 Май 2011, Понеделник


Източник: Desant

Броени месеци, преди да стартира предизборната кампания, Би Ти Ви се прочисти от най-знаковото си политическо предаване “Сеизмограф”.

В сряда пресотделът на телевизията в текст, пълен с чуждици, оповести, че неговата водеща Светла Петрова вече не е част от екипа на медията.
Като официален мотив се посочва, че Петрова  не приела “предложението на bTV за промяна на часовия слот с един час напред, а избра да се раздели с телевизията”.
Служители в Би Ти Ви разказаха, че по-рано същия ден, съвсем неочаквано за всички, шефката на “Новини и актуални предавания” Люба Ризова съобщила сухо на Петрова, че се налагало лигавото предаване “Море от любов” да измести “Сеизмограф” от обичайния му час на излъчване – 18.00. Промяната влизала в сила незабавно, въпреки че Би Ти Ви програмира предаванията си с един месец напред.
Така, наместо в праймтайма, публицистиката на Петрова трябвало още от тази събота да върви в следобедните часове, които по традиция са запазени за блудкави сапунени опери. Ризова казала само, че такова е нареждането на генералния директор Вики Политова и то не подлежи на обсъждане. Повече обяснения на Петрова не били дадени.
В отговор тя съобщила, че напуска.
Едва след случката, за да парира поне донякъде негативните последици от нея, и най-вече неизбежните догадки и разкрития в по-свободните медии, Политова съчини и някакви мотиви за действията си. Тя обаче не ги обяви сама, а остави мръсната работа на Апостол Пенчев, който е директор на “Телевизионни програми”.
Пенчев с неохота заяви, че промяната в часовете на излъчване на “Сеизмограф” се била налагала от “последните проучвания, които проведохме”.
Той обаче не уточни що за проучвания са били това, кога точно са извършвани и от коя агенция. Всъщност, по признанията на източници на “Десант”, такива проучвания въобще не са правени.  
Но пък винаги това обяснение влиза в игра, когато в програмната схема на частната телевизия трябва да бъдат намърдвани  хора, близки до Политова или близки до водещия се като консултант на телевизията Красимир Гергов и още няколко богаташи, от които зависи съдбата на Политова.
Последният път, когато ръководството се опря на мнимите “проучвания”, бе при опита да бъде прогонена от Би Ти Ви и водещата на единственото друго сериозно публицистично предаване “Отпечатъци” Мира Баджева. То и без това бе програмирано в негледаемата неделна утрин. Но за да бъде намърдана останалата без работа Лора Крумова, любимка и приятелка на Ризова и Политова, “Отпечатъци” бе пратено в девета глуха – в 8.00 сутринта, когато всички все още спят.
Затова пък Крумова получи часовете до обед. Баджева тогава се заинати и склони да води предаването с ясното съзнание, че толкова рано няма да има кой да го гледа.
Сега Апостол Пенчев припомни историята с Баджева като каза, че “със същите изцяло зрителски аргументи наскоро бяха променени и началните часове на „Отпечатъци”, „Нека говорят...”, дори bTV Новините през 2007 година”.
Той обаче пропусна да спомене най-скандалният случай, когато заради любовница на високопоставено лице, Би Ти Ви пак твърдеше, че “зрителски проучвания” налагали промени. Преди време по същия експресен начин, само за един ден, програмната схема бе преправена, за да може в най-гледано време да се намърда абсолютната боза “Джазът в събота вечер” само защото негова водеща бе Вили Сечкова -  любовница на бизнесмена Александър Сталийски.
Запознати разказват, че от около година Политова гледа да изпълнява всеки каприз на Сталийски, тъй като той е приближен на ГЕРБ, но е в тесни отношения и с Гергов. Заради огромния мерак на Сечкова да я гледа цяла България, от съботната вечер бе изритано дори рейтинговото шоу “Пълна лудница”.
Спускането с парашут на любовницата предизвика открит и безпрецедентен ропот сред външните продуценти на Би Ти Ви. В ръководеното от Джуди Халваджиян “Господари на ефира” Сечкова бе осмивана дни наред. А Слави Трифонов я нарече “водеща с мозък на растение”, но все пак без да я назовава поименно.
Грозната раздяла с Петрова контрастира на цялата тази шуробаджанащина в програмирането на иначе търговската телевизия. Години наред Би Ти Ви отказваше да отпусне бройка за сътрудник на водещата на “Сеизмограф” и тя се принуди да си наеме стажантка, чийто хонорар уреждаше сама.
Липсата на сценарист и администратор си пролича най-явно, когато гост в предаването бе иранския посланик у нас, а в студиото липсваше професионален преводач от фарси.
Въпреки че рейтингът на “Сеизмограф” бе изключетелно висок и надминаваше с пъти рейтингите на подобните предавания в останалите национални телевизии, Политова не увеличи времетраенето му, както би било логично да направи.
Хора от медийните среди предполагат, че шефката на Би Ти Ви чисто и просто се е притеснявала от възможните проблеми, които нетърпящата цензура Петрова би могла да й навлече с предаването си в период на избори. Затова за прогонването й е бил използван елегантния маньовър с промяна на програмната схема.
Така Политова се е надявала да си спести проблемите, които Би Ти Ви си навлече, след като предишния шеф на телевизията Алън Парсънс уволни преди време по поръчка на президентството Иво Инджев. Инджев бе ядосал държавния глава с хипотетичен въпрос за неговите имоти в София.

http://www.desant.net/show-news/22155/




Прочетено: 4932 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Александропулис, юни.2007 МАШИНА ЗА БЕЗВЪЗДУШНО БОЯДИСВАНЕ С ДВА ПИСТОЛЕТА 4 л./мин, гаранция, сервиз. DFP325 SERAFIMOV SYSTEMS -2720 ЛВ. Гиацинт моите цветя Роза До другото лято Инкубатори за люпене на яйца Бургаският кей етюд 01 wellcome to bourgas МАКЕТ НА ГАЛЕОНА GOLDEN HIND
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development