Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

5 – те неща, с които саботират връзкатаснимка sxc.hu
Ключови думи: връзка, комуникации, социални комуникации
03 Май 2011, Вторник


Автор: Радомира Георгиева

Може да си най – страхотното гадже на света, най – красивата жена ... Но ако имаш някой от лошите навици изброени по-долу, може би излагаш на риск отношенията с любимия и вашата връзка.

1. Давате, давате и пак давате!

Всички знаем историята за момичето, отдало сърцето си на един мъж и как след 3-годишна връзка той заявява, че не иска да се жени само за да вземе за жена някоя кучка 3 месеца по-късно. Жените имат способността да се грижат за мъжа до себе си и това ги прави особено щедри. Проблемът идва, когато жената злоупотребява с това, изкарва се мъченица и кара мъжа да се чувства виновен или длъжен. Затова той ще си намери кучка, която си има други приоритети и за която няма да е ангажирана само с него. Харесва му фактът, че щастието й не зависи изцяло от него. Ако ви харесва да угаждате, моля ви, не се променяйте. Просто разберете, че не можете да очаквате усилията да ви вържат в кърпа успеха на връзката ви. Правете нещо само ако го желаете – и не забравяйте да мислите и за себе си.

2. Прекалявате с комуникацията!

С всичките имейли, СМС-и, Facebook и Twitter, може да ви се струва, че прекаляването с общуването с гаджето е неизбежно. Трябва да сте наясно, че всичката допълнителна информация за това какво правите унищожава очарователната мистерия около вас. Всъщност прекалената интимност в нереалното виртуално пространство буди нещо страшно – скуката, отегчение един от друг. Запазете част от мистерията, като устоите на желанието да проверявате гаджето си постоянно. Зарежете досадните статуси, в които разказвате какво сте закусвали - на никой не му пука.

3. Споделяте всичките си притеснения с приятелите си

Признайте си: чувствате се страхотно след като си кажете всичко на сесия с приятелките. Можете да се оплаквате, че миналата събота гаджето май е загледало някаква или че той иска да си купи кола, вместо да похарчи парите за годежен пръстен. Но ако не спирате да мрънкате дори за най-дребните неща, може да саботирате връзката си. Приятелите ви искат да ви подкрепят, ще ви съчувстват и няма да оспорват мнението ви, но след разговора всички ще си тръгнат убедени, че гаджето ви не се справя много добре. Цялото тръшкане може да повлияе на мнението на приятелите ви за гаджето и накрая те ще спрат да подкрепят връзката ви, тъй като ще си спомнят последните неща, от които сте се оплаквали. Поуката е, че не трябва да спирате с женските приказки, но се съобразявайте - не забравяйте да споменете и хубавите неща, които той прави за вас. Така ще се чувствате много по-доволна от връзката ви и ще си припомните, че той е добър човек.

4. Не смятате, че сте красива!
Трудно ли приемате комплиментите за тялото си? Паникьосвате ли се, когато гаджето ви гледа как отивате гола до банята? Свивате се, когато той погалва корема ви? Тези на вид незначителни навици, могат да се окажат по-опасни от колкото предполагате, тъй като ниското самочувствие може да навреди на сексуалния ви живот. Ако не се чувствате секси, явно не ви се прави секс или искате да го правите само на загасени лампи и облечени. Много мъже се чувстват разочаровани, защото намират приятелките си за красиви, но жените са потиснати от ниската себеоценка. Първото, което трябва да направите, за да не позволявате на несигурността ви да навреди на връзката, е да намалите тюхкането за тялото ви до минимум. Спрете да изтъквате недостатъците си пред гаджето – нали не искате да го убедите в думите си? Знаем, че на теория е лесно, но се постарайте да се променяте постепенно. Може да започнете от спалнята – ако не искате да го правите на светнато, запалете няколко свещи. Все пак всеки изглежда добре на светлината на свещи.

5. Бъркате надеждите с реалистичните очаквания!
Вероятно сте си фантазирали често как гаджето прави нещо специално за вас – например организира парти изненада за рождения ви ден – и когато това не се случи, се чувствате разочаровани. Може би дори сте се ядосали, че ви е взел само кексче и пуловер. Подобно поведение може да навреди на връзката ви. Не можете да започвате една връзка и да си създавате сценарии за това как да протича тя. Много от нас имат невротични очаквания, основани на фантазии. Добре е да имате известни очаквания към мъжа си, но те трябва да са съобразени с възможността да се осъществят в действителност. С други думи, ако приятелят ви никога не планира малко бягство за уикенда, не си правете илюзии, които ще ви разочароват. Забавно е да си фантазирате, но ако това ви причинява постоянни разочарования, по-добре се фокусирайте върху нещата, които приятелят ви прави (вместо върху нещата, които не прави). Така ще заздравите взаимоотношенията си.Прочетено: 12110 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Европейка Весела Селка къща Пристанище Приморско това си е моята приятелка Пристанището в Бургас производител на мебели по поръчка- мебели,кухни,вградени гардероби,легла,секции,антрета,детски стаи,офис на конкурентни цени Часовникът на Флора Бургас 2009 АХИЛОЙ
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
   Follow bourgasorg on TwitterУеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development