Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Поморие: турнир по спортни танци на Гергьовден в Поморие



03 Май 2011, Вторник



Поморие: Богата културна програма в чест на Свети Георги Победоносец в Поморие

За пета поредна година състезателите по спортни танци на България ще си дадат среща край морето в рамките на открития турнир по спортни танци за купата на община Поморие. Той се организира по случай официалния празник на град Поморие 6- ти май – ден на Св. Георги Победоносец. Над 100 двойки от цяла България ще премерят умения и хореография под зоркия поглед на 19 членно жури. На 7 май от 11 часа вратите на спортната зала към петзвездния балнеохотел „Поморие” ще са отворени за всеки, който иска да се потопи в магията на танците. Според регламента участниците ще се състезават в 14 състезателни класа, а за желаещите да танцуват, записванията продължават до 5 май.

Организаторите на мероприятието -клубът по спортни танци „Поморие” и Българската федерация по спортни танци са избрали за свой патрон кмета на община Поморие инж. Петър Златанов, с чиято подкрепа състезанието се е превърнало в традиция.

Танцовият турнир е  само една малка част от богатия културен календар, с който в Поморие ще отбележат деня на Св. Георги Победоносец. На 4 и 5 май почитателите на музата на танца Тепсихора ще имат възможност да се докоснат и до българската фолклорна съкровищница. На лятната сцена на читалище „Светлина” националния тракийски фоклорен събор „Гергьовден” ще събере певци и музиканти, готови да се надсвирват и надпяват с тракийски и странджански песни. На връх Гергьовден от 11 часа бургаският ансамбъл „Странджа” ще извие празнично хоро в центъра на Поморие.

Жадните за култура ще открият в празничния афиш още концерти и изложби,  като за всички събития, включени в програмата, входът е безплатен.

 

ПРОГРАМА:

• На 4 май от 18:00 ч. в залата на ч-ще “Просвета” концерт на Дамски хор “Анхиало” с диригент Александър Перпериев.
• На 4 и 5 май от 9:30 ч. на лятната сцена на ч-ще “Светлина” национален тракийски фолклорен събор “Гергьовден”
• На 5 май от 16:30 ч. в р-т “Поморие” „20 години приятелство с Неа Анхиало” – концертна програма с участието на хора на гр. Неа Анхиало и хор и танцов състав при българо – гръцко дружество „Анхиало”– гр. Поморие. Диригент на хора – Розалина Коцева, ръководител на танцовия състав – Лиляна Христова.
• На 6 май от 10:30 ч. на лятната сцена на ч-ще “Светлина” концерт на Духов оркестър – Поморие с диригент Ангел Панцирков. От 11.00 ч. на сцената ще бъдат посрещнати официалните гости, а приветствие по случай Гергьовден ще произнесе инж. Петър Златанов – кмет на община Поморие. Програмата ще продължи с празничен концерт на Фолклорен ансамбъл „Странджа” – гр. Бургас с художествен ръководител Марио Егов.
• На 7 май от 11:00 ч. в спортната зала на Балнеохотел „Поморие” открит турнир по спортни танци за купата на община Поморие.
• На 9 май от 17.00 ч. в изложбената зала на ОДК традиционна детска изложба – конкурс „Празничен букет за моя град”.



Прочетено: 4834 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
Американски Кокили за Строители Конкурс прическа Бургас 2009 Компасът на ул. Кукерски карнавал гр. Разлог 2015 Черноморец-Поморие Бургас и Леонардо GRAPHILLA 2009, Бургас централна градска тоалетна хотел приморец Декабрь 2017 года аз
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development