Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те

Завръщане в Бургас - кой ще напише текста за новия химн



Община Бургас, завръщане в Бургас, Бургас
Ключови думи: Община Бургас, завръщане в Бургас, Бургас
05 Май 2011, Четвъртък


Автор: Гергана Илиева



Община Бургас съвместно с група „Горещ пясък” обявява конкурс за написване на текст за песен с работно заглавие „Завръщане в Бургас”. Целта е да се създаде музикален символ на едноименната кампания, инициатива на кмета Димитър Николов. Творбите ще се приемат до 30 май 2011 година на e-mail: [email protected] или на пощенския адрес на Община Бургас, гр. Бургас, ул. „Александровска” 26 за Пресцентър. Оценяването ще се извърши от 5 членно жури, в което ще влизат музиканти от група „Горещ пясък”. Победителят ще има възможността да участва в цялостния процес по осъществяването на песента, както и да посети безплатно всички събития на Община Бургас през фестивалното лято на 2011 година.
Кампанията „Завръщане в Бургас”, е насочена към успелите в страната и чужбина бургазлии, и стартира още през 2007 г. на Никулден, когато незабравимия бургаски поет Иван Ванев, автор на текста на песента „Бургаски вечери”, включи празничното осветление на града. Една година по-късно, да сподели празника със своите съраждани, в Бургас пристигна талантливият композитор Тончо Русев.
Инициативата върна в родния й град в края на септември 2009 след дългогодишно отсъствие признатата в цял свят оперна прима Райна Кабаиванска, а празника на Бургас – Никулден събра на една сцена големият български актьор Георги Калоянчев, популярната актриса Мария Статулова, поета Пейо Пантелеев и музикантите от група „Мери бойс бенд”. През 2011 година благодарение на кампанията завърнахме в родния град Антон Дончев и част от младите таланти на България родени в Бургас.


Прочетено: 3880 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
0
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
бургаска среща Летен театър Богориди, Бургас Ремонтиране рециклиране носачи на BMW E46 Раковини във въздуха Конкурс прическа Бургас 2009 Регулиращи Кокили за Шпакловка и Oкачени тавани Велодорожка wood КАРФУР Pepi След баня
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development