Бургас Общини Страната Свят Бизнес Лайфстайл Спорт Ние, Вие, Те
ПР Публикации
Открити уъркшопи по зумба, самба и регетон на 6, 7 и 8 май пред НДК

Безплатни уроци за деца по хип-хоп, салса и латино



05 Май 2011, Четвъртък



Навръх Гергьовден официално стартира 7-ият Фанта Денс Фестивал, който тази година ще предостави възможност на всички столичани и гости на София само за три дни да влязат в крак с най-модерните и популярни танци, като усвоят движенията на хип-хоп, брейк, contemporary, MTV танци, салса, бачата, регетон, меренге, зумба, зук, кизомба и много други.

Навръх Гергьовден официално стартира 7-ият Фанта Денс Фестивал, който тази година ще предостави възможност на всички столичани и гости на София само за три дни да влязат в крак с най-модерните и популярни танци, като усвоят  движенията на хип-хоп, брейк, contemporary, MTV танци, салса, бачата, регетон, меренге, зумба, зук, кизомба и много други.  Като че ли специално за вълнуващата танцова фиеста метеорологичните прогнози обещават слънце и усмихнато пролетно време.

7-ият Фанта Денс Фестивал е част от Календара с културни събития на Столична Община и се провежда с медийното партньорство на The Voice Radio&TV. Организаторите от „Фиеста Тийм” и Столична Община са предвидили майсторски класове при топ танцьори и хореографи от цял свят. Сред най-колоритните и виртуозни преподаватели са имената на The Ballet National Firulete  (Колумбия, с уроци по танго, акробатична и колумбийска салса) - Световни шампиони по салса за 2010 г., Juan Matos (САЩ, уроци по салса по двойки), Tropical Gem (Италия, уъркшопи по салса), Flamboyan Dancers (Италия), Seo Fernandez (Куба, регетон), Alex Lima /Бразилия, уроци по самба/, Mounir /Франция, майсторски клас по брейк денс/, David Colas/Франция, брейк денс/ и много други. Уроците са разделени на различни нива, така че дори и никога да не сте пробвали стъпките на някой от тези танци, ще се докоснете до тайната и вълшебството на ритмите. Уъркшопите включват както танцувални техники за двойки, така и различни индивидуални занимания.

За първи път в историята на Фестивала ще бъдат проведени и уроци на открито на площада пред НДК в рамките на THE VOICE OPEN DANCE STAGE. Заниманията ще бъдат абсолютно безплатни за всички желаещи да се включат. Програматa на сцената предвижда всяка сутрин да се започва с едночасови уроци по новия танцов-фитнес хит ZUMBA. По-късно любителите на танца ще могат да се насладят на уроци по хип-хоп, брейк, салса, реге-тон, самба и много други. Ако се чудете какви са движенията на латинския хип-хоп, ще имате шанс да ги усвоите лично от кубинеца Seo Fernandez, а уроци по самба можете да вземете от бразилеца Alex Lima.

В рамките на Фанта Денс Фестивала на 7 и 8 май от 10 часа в залите 7, 8 и 9 на НДК ще има и безплатни уъркшопи за деца по салса, хип-хоп и латино с очарователния Mako  и танцьорите от Dance Academy. 
 За избора на музиката по време на партитата в дните от фестивала ще се грижат едни от най-добрите DJ-и в света: латино танци: DJ El Malo (Швейцария), DJ Mauri (Холандия), DJ Tazz (Гърция), DJ Mehmed (Турция), DJ Dobcho (България), Alex DJ (България), DJ Dian (България); хип-хоп танци: DJ Swed Lu (Германия), Bugs & N.A.S.O (България), 100 Kila (България), Fruit Sessions (DJ Staycool DJ StichDJ Nikoz DJ Criteria), DJ Cass (България) ; DJ Fail 2 (България), брейк денс: DJ Panic (Холандия), DJ Skill (България).
За първи път по време на Фестивала ще се проведе състезание Fiesta Cup, което ще определи най-добрите хип хоп, брейк и салса танцьори в България. Състезанието ще се проведе в последния ден от фестивала и ще бъде разделено в различни дивизии в зависимост от вида танц.

Цените на билетите за Фестивала са между 10 и 30 лева и могат да бъдат закупени от Билетната каса на НДК и http://www.eventim.bg/

Фанта Денс Фестивал

Seo Fernandez е роден в Куба, започва да танцува като дете – по улиците и в училище. Посещава училище за вариетета и развлечения, а през 1989-та получава диплома за професионален танцьор. Три години работи в различни театри и кабарета в Хавана преди да стане част от известната театрална трупа "Cubanacan". В качеството си на хореограф той ръководи турнето на театъра в Южна Америка и Европа. Премества се в Италия през 1995-та с идеята да разпространи латиноамериканската музика и танци в Европа. Бързо си спечелва популярност благодарение на своите харизма и артистични умения по време на представления. Работи като танцьор за MTV, Algida Tour и други. Талантът му се разпростира и по отношение на музиката. Пял е с група Raza Latina, с които записва бачата парчето "Es por ti", песен, която има невероятен успех в Италия и по света. С първият си самостоятелен сингъл "Remena" Сео Фернандез постига световна известност, а малко след това се появява и първият му самостоятелен албум "Atacando".

Alex Lima е роден в Бразилия. Премества се да живее във Франция през 1998 г. и става част от "Parisian Latino Tribe". Разработва артистичен проект с името „салсамба” – смесица от най-различни латино и бразилски ритми. Инструктор и изпълнител, Alex Lima е един от най-известните бразилски танцьори в света. Разработва също така и „Салса бразилски стил”, който се основава на основните характеристики на народа на Бразилия – музикалност и суинг.

Стилът му се отличава с невероятни стъпки с крака и със способността да импровизира, показвайки най-емоционалната страна на танца. Неговото соло шоу е в центъра на повечето салса събития не само в Европа, но и по света. Алекс преподава в най-добрите танцови школи във Франция и като хореограф е поставял няколко представления за френската телевизия и театри.



Прочетено: 8820 пъти


Сподели в социалните мрежи
Брой коментари
3
Добави линк
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
 
Моля, въведете защитния код
 
За да можете да добавите съдържание в този сайт, трябва да сте съгласни с Условията за защита на личните данни на Смарт Уеб ООД
 


Снимки от Бургас
Добави снимка
В очакване на жертвата Бургаски залез.JPG Храбрая ворона Конкурс прическа Бургас 2009 камини всичко за отопланието Гъбките 4 Графила 2009, Бургас Залез Европейка Конкурс прическа Бургас 2009 БСУ
BurgasFoto.com е проект за изграждане на портфолио на фотографи, които желаят да представят уловените мигове и да бъдат оценени. Всеки е свободен да се регистрира и да слага неограничен брой фоtографии и графични дигитални творби на BurgasFOTO.com.
Новини
Информация
Хотели
Малки Обяви
 
Въведете какво търсите
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05








   Follow bourgasorg on Twitter



Уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
уеб дизайн, уеб приложения, оптимизация за търсачки
 
За контакт с екипа на Bourgas.org:   OO359 (56) 826325
kak-development